FOTOGALERIE: Invitaţie de weekend, în lumea necuvântătoarelor de la Zoo Hunedoara

FOTOGALERIE: Invitaţie de weekend, în lumea necuvântătoarelor de la Zoo Hunedoara

Zoo Hunedoara.

Chiar dacă aşteaptă de ani buni modernizarea, Grădina zoologică a Hunedoarei a rămas unul dintre obiectivele turistice acceptabile din zonă. Pentru a vedea animalele din cuştile şi boxele stabilimentului, vizitatorii trebuie să plătească 1,5 lei, iar copiii beneficiază de gratuităţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ultimii ani nu au adus nicio schimbare în ce priveşte condiţiile proaste în care sunt ţinute animalele de la Grădina zoologică a Hunedoarei, astfel încât stabilimentul a ajuns să fie denumit de unii dintre localnci „zoo-închisoare”.

O „închisoare” din care, în luna septembrie a anului 2009, pentru câteva ore, Doinel şi Silvia, cei doi tigri bengalezi cu care se mândresc angajaţii grădinii, au reuşit să evadeze. Tigrii au ieşit din boxa în care erau ţinuţi de opt ani, după ce un copil le-a descuiat uşa. Nu au apucat să părăsească împrejmuirea parcului, iar în aceeaşi seară, au fost împuşcaţi cu tranchilizante şi readuşi în cuşcă.

Bolek s-a sinucis
O soartă mai puţin fericită a avut-o babuinul Bolek, care în iarna anului trecut a murit electrocutat. Babuinului i-a fost adus un reşou în încăperea în care era adăpostit, dar a ros cablul electric al instalaţiei şi s-a carbonizat.

CLICK PENTRU A VEDEA IMAGINI CU ANIMALELE DE LA ZOO

Reprezentanţii Primăriei Hunedoara susţin că Grădina Zoologică va intra într-un proces de modernizare, în baza unui proiect finanţat de Ministerul Mediului. Contractul de finanţare a fost semnat, iar în viitorul apropiat vor începe lucrările.

Hunedorenii care doresc să viziteze animalele de la Zoo Hunedoara o pot face zilnic. Preţul unui bilet de intrare este doar 1,5 lei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările