FOTO Autostrada Lugoj - Deva: drumarii anunţă mobilizare maximă pe Lotul IV. Cum muncesc pe şantierul autostrăzii

FOTO Autostrada Lugoj - Deva: drumarii anunţă mobilizare maximă pe Lotul IV. Cum muncesc pe şantierul autostrăzii

Autostrada. Lotul IV. Fotografii: DRDP Timişoara.

Peste 170 de utilaje şi 500 de munictori au fost mobilizaţi pe Lotul IV (Deva - Ilia) al viitoarei autostrăzi Lugoj – Deva, a cărui finalizare a fost anunţată pentru luna decembrie a acestui an.

Ştiri pe aceeaşi temă

Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timişoara a publicat imagini de pe şantierul Lotului IV al viitoarei autostrăzi Lugoj – Deva, aflat în construcţie încă de la începutul anului 2014.

„Pe şantierul Lotului 4 Lugoj-Deva, antreprenorul mobilizează în permanenţă circa 500 de muncitori şi peste 170 de utilaje. În cursul lunii iulie 2017, lucrările pe acest lot s-au axat pe infrastructura pasajelor, terasamente, realizarea podeţelor şi relocarea/protejarea utilităţilor”, a informat DRDP Timişoara.
În urmă cu câteva zile ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a efectuat o vizită inopinată pe şantierul Autostrăzii Lugoj – Deva, iar la finalul acesteia declara că lucrările vor fi încheiate în acest an.

„Situaţia de pe Lotul 4 al Autostrăzii se prezintă în parametrii normali, iar antreprenorul român a reasumat termenul de finalizare a lucrării pentru finele lui 2017. Avem nevoie de autostrăzi şi de respectarea termenilor din contractele încheiate. Vremea amânărilor s-a încheiat!”, a transims Răzvan Cuc.

Când vor fi realizate cele trei tronsoane
Lucrările pe cele trei loturi ale viitoarei autostrăzi din vestul ţării au demarat la sfârşitul anului 2013 şi la începutul anului 2014 şi trebuiau finalizate, potrivit contractelor dintre Compania de Autostrăzi şi constructori în luna mai a anului trecut.

Lotul II, între satele Coşevita şi Traian Vuia, va avea o lungime de 28,6 kilometri, valoarea contractului  fiind de 562,73 milioane lei. Lucrările sunt realizate de Asocierea Salini Impregilo Spa şi SECOL SA. În martie 2017 au fost deschişi traficului rutier primii 16 kilometri, însă potrivit raportului din luna mai al CNAIR, segmentul de 14 kilometri rămas în construcţie va fi realizat până în martie 2020.

Lotul III este realizat între Coşeviţa şi Ilia şi va avea 21,1 kilometri, valoarea proiectului fiind de 578 de milioane de lei, fără TVA. Lucările sunt efectuate de Asocierea Teloxim Con SRL -  Comsa SA – Aldesa Constructiones SA – Arcadis Eurometudes SA, iar CNAIR a estimat că proiectul va fi inaugurat în august 2017.

Lotul IV, între Ilia şi Şoimuş (Deva), va avea 22,1 kilometri, costul său fiind estimat la 419,4 milioane lei fără TVA.

Execuţia proiectului este realizată de SC Tehnostrade – SC Spedition UMB SRL, iar CNAIR estimează că tronsonul va fi finalizat în luna decembrie a acestui an.

Autostrada Lugoj – Deva va însuma 100 de kilometri. Lotul I, dintre Traian Vuia - Sanovita, de 27,4 kilometri a costat 681,04 milioane lei şi a fost inaugurat în decembrie 2013.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Autostrada Lugoj – Deva şi „blestemul Peşterii cu lilieci”. Dealul din jurul grotei este excavat, dar liliecii rezistă

Dealul de la marginea satului Şoimuş este excavat în aceste zile pentru a face loc traseului viitoarei autostrăzi Lugoj – Deva, însă în zona Peşterii – Tunel, în care se ascund câţiva lilieci, lucrările sunt blocate. Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere caută soluţii pentru relocarea acestor vietăţi.

VIDEO Autostrada Vestului, încă un an complet sterp. Istoria celor 0 kilometri daţi în folosinţă şi lungul şir de rateuri

Niciun kilometru din Autostrada Lugoj – Deva, al cărui termen de finalizare a fost stabilit, iniţial, în 27 mai 2016, n-a fost dat în folosinţă în acest an. Lucrările la autostradă au demarat la sfârşitul anului 2013, dar problemele tehnice şi un lung şir de ghinioane au condus la întârzierea proiectului.

Autostrada Deva – Lugoj va fi realizată integral până la sfârşitul anului 2017, potrivit celor mai optimiste planuri

Abia la sfârşitul anului viitor şoferii vor putea folosi integral autostrada Lugoj – Deva, în lungime totală de circa 100 de kilometri, potrivit celor mai recente informaţii oferite de directorul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, Cătălin Homor.

Imagini din aceeasi galerie
 • Lucrări pe șantierul Autostrăzii Lugoj - Deva. Lotul IV. FOTO: DRDP Timișoara.
 • Lucrări pe șantierul Autostrăzii Lugoj - Deva. Lotul IV. FOTO: DRDP Timișoara. 1
 • Lucrări pe șantierul Autostrăzii Lugoj - Deva. Lotul IV. FOTO: DRDP Timișoara. 2
 • Lucrări pe șantierul Autostrăzii Lugoj - Deva. Lotul IV. FOTO: DRDP Timișoara. 4
 • Lucrări pe șantierul Autostrăzii Lugoj - Deva. Lotul IV. FOTO: DRDP Timișoara. 5
 • Lucrări pe șantierul Autostrăzii Lugoj - Deva. Lotul IV. FOTO: DRDP Timișoara. 6
 • Lucrări pe șantierul Autostrăzii Lugoj - Deva. Lotul IV. FOTO: DRDP Timișoara. 7
 • Lucrări pe șantierul Autostrăzii Lugoj - Deva. Lotul IV. FOTO: DRDP Timișoara. 8
 • Lucrări pe șantierul Autostrăzii Lugoj - Deva. Lotul IV. FOTO: DRDP Timișoara. 7
 • Lucrări pe șantierul Autostrăzii Lugoj - Deva. Lotul IV. FOTO: DRDP Timișoara. 8
 • Lucrări pe șantierul Autostrăzii Lugoj - Deva. Lotul IV. FOTO: DRDP Timișoara. 8
 • Lucrări pe șantierul Autostrăzii Lugoj - Deva. Lotul IV. FOTO: DRDP Timișoara. 9
 • Lucrări pe șantierul Autostrăzii Lugoj - Deva. Lotul IV. FOTO: DRDP Timișoara. 10
 • Lucrări pe șantierul Autostrăzii Lugoj - Deva. Lotul IV. FOTO: DRDP Timișoara. 11
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: