„Exorcizare” moto pe dealurile Archiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O competiţie enduro oferă un spectacol unic
O competiţie enduro oferă un spectacol unic

Aproape 100 de motociclişti participă în acest weekend la o competiţie enduro în judeţul Hunedoara. Evenimentul este organizat de clubul de enduro „Haita” şi are ca scop promovarea naţională a oraşului Deva.

Aţi auzit vreodată cum sună un motor de KTM torţionat pe coclauri 4x4? E ca mugetul a 100 de diavoli goniţi de silueta zveltă a crucii. Motocicletele turate la maxim se zvârcolesc ca nişte cai sălbatici, în timp ce piloţii le căznesc peste stânci, printre bolovanii aduşi de torente, prin nisipul din albiile pâraielor şi pe poteci călcate doar de sălbăticiuni.

Contemporanii numesc această îndeletnicire  neo-haiducească enduro. Are în ea toate ingredientele masculinităţii foştilor haiduci, mai puţin partea cu jefuirea boierilor.  Pentru privitor, spectacolul este incitant, furia sonoră a motoarelor, echilibrul mereu în deficit al piloţilor, salturile spectaculoase peste obstacole fac din enduro un show destinat oamenilor activi care stau bine cu cordul.

„Haita” dezlănţuită

„Am organizat această competiţie enduro pentru a promova oraşul Deva şi împrejurimile. Am invitat motociclişti de la toate cluburile prietene din ţară. Traseul are circa 20 de kilometri şi se va merge în circuit. Pe traseu există toată gama de obstacole”, promite Paul Grecu, liderul clubului de enduro devean „Haita”, organizatorul concursului. Hunedorenii care vor să să petreacă o zi din weekend urmărind o cursă enduro vor putea admira aptitudinile a aproape 100 de motociclişti din judeţele Hunedoara, Sibiu, Arad, Alba, Gorj şi Timiş. Startul cursei se va da duminică, 21 noiembrie, la ora 10.00,  de la Conacul Archia. Organizatorii promit un cocteil de adrenalină, fum şi cai putere.

RECOMANDĂRI:

Secretele bisericii din Densuş

Biserica din Densuş, localitate din Ţara Haţegului, situată la câţiva kilometri de Ulpia Traiana Sarmizegetusa, îşi păstrează secretele. Nimeni nu a putut spune vreodată când a fost ridicată. Variantele încep de la perioada pre-creştină, până în secolul XVI-lea. Cert este că Biserica din Densuş este cea mai veche biserică românească în care se ţin slujbe. Pentru a ajunge la Biserica din Densuş se merge cu maşina în afara oraşului Haţeg aproape 10 kilometri, iar în centrul satului Toteşti se virează la dreapta. Posibilităţi de cazare exista doar în Haţeg sau la Sarmizegetusa.

Miniexcursie pe Cheile Ribicioarei

Frumuseţea şi varietatea cadrului natural din satele comunei Ribiţa, bogaţia şi originalitatea arhitecturii, artei populare şi folclorului constituie o ofertă deosebit de atractivă pentru orice turist care iubeşte natura şi oamenii. În plus, în zonă poate fi admirată Peştera Cizmei, unde s-au descoperit piese şi desene rupestre din epoca medievală, Peşterea Topliţei şi Peştera de la Izvorul Topliţei.

Zbor cu parapanta

Iubitorii sporturilor extreme îşi pot testa adrenalina prin intermediul unui zbor cu parapanta de pe dealul din apropierea localităţii hunedorene Uroi. Acelaşi lucru poate fi făcut şi în împrejurimile de la Clopotiva, unde priveliştea văzută de la o înălţime de zeci de metri este uluitoare. Tot ce trebuie să faceţi este să nu vă uitaţi echipamentul acasă şi să aveţi noroc de condiţii bune de vânt.


Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite