Cuplul de canadieni care s-a mutat la poalele cetăţilor dacice, după experienţa unică la Sarmizegetusa Regia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Stephen Izreal şi soţia sa, Teodora, au renunţat la viaţa din Canada pentru a trăi într-un sat din Munţii Orăştiei, la poalele Sarmizegetusei Regia, după ce s-au îndrăgostit de istoria şi de „energia” cetăţilor dacice.

O călătorie în Sarmizegetusa Regia a convins un cuplu de canadieni să se stabilească definitiv în România, într-un sat aflat la poalele cetăţii dacice din Munţii Orăştiei. Stephen Izreal (46 de ani), un  terapeut din Canada şi Teodora (29 de ani), o tânără care a trăit de la vârsta de trei ani în Toronto, au decis în toamna anului 2015 să se mute definitiv într-un loc izolat din munţi, de la marginea satului Costeşti, aflat la 15 kilometri de Sarmizegetusa Regia.

„Am vizitat cetatea dacică în toamnă. Îmi amintesc că ne-a prins ploaia, iar totul era înnoroiat, dar ne-a plăcut foarte mult. Ne-am îndrăgostit instantaneu de această zonă şi pentru că am văzut o casă de vânzare, ne-am hotărât să o cumpărăm”, a relatat Teodora.

Casa achziţionată de cei doi a fost restaurată şi transformată într-un centru turistic, cu informaţii istorice despre daci, şi unul holistic. Aici sunt comercializate suveniruri neobişnuite, care înfăţişează personaje din trecutul dacic, dar şi talismane şi obiecte lucrate manual.

„Vraciul” de la poalele Sarmizegetusei

În ultimii ani Stephen Izreal s-a dedicat studierii civilizaţiilor străvechi, medicinei şi remediilor naturiste.

Înainte de a ajunge în Munţii Orăştiei, canadianul a călătorit în cele mai cunoscute locuri din lume pentru spiritualitatea lor, vizitând Yukatan din Mexic, Machu Picchu din Peru şi piramidele egiptene, luând lecţii de la şamani, beduini şi vraci.

image

Stephen susţine însă că a găsit în zona Sarmizegetusei Regia cele mai înalte vibraţii energetice ale pământului, iar acest lucru, dar şi fascinaţia petru trecutul antic al zonei l-au făcut să îşi dorească trăiască aici, în armonie cu locurile străvechi şi pline de secrete.

image
image

Vă recomandăm să citiţi şi:

Cum au fost găsite cetăţile strămoşilor noştri. Goana după aur din secolul XIX a scos la suprafaţă Sarmizegetusa Regia

Vestea descoperirii unor tezaure preţioase de aur, ascunse sub ruinele unei aşezări misterioase din munţi a condus în secolul al XIX-lea la descoperirea templelor Sarmizegetusei Regia. Timp de peste patru secole, localnicii credeau că rămăşiţele actualei Ulpia Traiana Sarmizegetusa reprezentau fosta capitală a Daciei, distrusă de romani.

Ţăranul care a găsit o cruce misterioasă la poalele Sarmizegetusei: „Un spirit a apărut în vis şi a poruncit s-o dezgrop“

O familie din Grădiştea de Munte, satul „comorilor” din Munţii Orăştiei, aflat chiar la poalele Sarmizegetusei Regia, a scos la iveală o cruce misterioasă cu simboluri ciudate. Capul familiei, Sturdza Savu, susţine că descoperirea a avut loc după ce a visat un personaj divin care i-a poruncit, mai multe nopţi la rând, să dezgroape monumentul.

VIDEO Mii de turişti au ajuns de Rusalii în cetăţile dacice. Sarmizegetusa Regia a atras cei mai mulţi vizitatori

Cetăţile dacice din Munţii Orăştiei au fost vizitate de mii de turişti în weekend. De Rusalii, atracţia principală a fost Sarmizegetusa Regia.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite