Concedieri colective la fabrica de textile din Brad: o treime din angajaţi rămân şomeri după ce producţia s-a mutat în Albania

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: ARHIVĂ.
FOTO: ARHIVĂ.

O fabrică din municipiul Brad a anunţat concedieri colective. O treime din salariaţi sunt nevoiţi să îşi caute de lucru în alte companii, după ce societatea şi-a mutat producţia în Albania.

Fabrica de tricotaje Teba Brad Industry, înfiinţată de peste două decenii în municipiul Brad, va rămâne de la începutul lunii mai fără 60 de angajaţi, dintre cei 170 înregistraţi în prezent. La mijlocul anilor 2000, fabrica din industria textilelor avea aproape 1000 de salariaţi, dar treptat numărul lor s-a restrâns. Mutarea producţiei fabricii în Albaniaşi creşterea costurilor de producţie a determinat concedierile colective, susţin reprezentanţii societăţii.

„Principala cauză a concedierilor a fost creşterea costurilor de producţie, ca urmare a scumpirii utilităţilor şi creşterilor salariale, probleme cu care se confruntă de mai mulţi ani majoritatea producătorilor din textile. În plus, costurile producţiei sunt cu mult mai mici în Albania decât la noi şi de aceea a avut loc această mutare. Oamenii sunt în preaviz, au primit un salariu compensatoriu şi vor beneficia de şomaj. Vreau să subliniez faptul că din punctul meu de vedere nu vor mai fi modificări majore la firmă în perioada următoare, aşa că restul angajaţilor pot să stea liniştiţi. Concret, fabrica de la Brad va deveni un punct logistic, adică se vor face prototipi şi împărţirea mărfurilor pe client”, a declarat administratorul şi directorul societăţii, Florin Oprişa, citat de glasul-hd.ro.

Cei 60 de angajaţi care vor fi concediaţi vor beneficia de măsuri de asistenţă şi consiliere profesională din partea Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă Hunedoara.

„În primă fază, unde sunt locuri disponibile care corespund cu pregătirea acestora, vor fi direcţionaţi către acele locuri de muncă, după care, dacă sunt persoane care rămân în continuare în evidenţa noastră, vor beneficia de măsuri active (reconversie profesională) şi pasive (şomaj). Sunt locuri de muncă disponibile şi în zona Bradului, nu la fel de multe ca în zona Devei şi a Hunedoarei”, a declarat, pentru adevarul.ro, Nicolae Fara, directorul AJOFM Hunedoara.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Fabrica germană Bosch care rezolvă problema şomajului din judeţ: când intră în şantier uzina de maşini de spălat

O companie germană a cumpărat opt hectare la marginea municipiului, pentru a construi o fabrică

Tragedie în fabrica de reparat vagoane: un muncitor a murit strivit între utilaje, după deraierea unei garnituri

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite