Castelul din Hunedoara va avea propriul stand la Târgul de turism din Londra

Castelul din Hunedoara va avea propriul stand la Târgul de turism din Londra

Castelul Corvinilor va fi promovat şi în Londra. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.

Castelul Corvinilor va fi singurul obiectiv turistic din România care va avea propriul stand la cel mai mare târg de turism din lume, dedicat specialiştilor. World Travel Market 2014 are loc în perioada 3 – 6 noiembrie, în Londra.

Peste 4.500 de expozanţi din 180 de ţări au fost invitaţi să participe la World Travel Market 2014, cel mai mare târg de turism din lume, dedicat specialiştilor. Castelul Corvinilor din Hunedoara va avea propriul stand, potrivit reprezentanţilor Muzeului Castelului Corvinilor.

„Este un târg dedicat în special agenţiilor de turism, iar singurul obiectiv turistic din România reprezentat la Londra este Castelul Corvinilor din Hunedoara. Directorul muzeului Castelului Corvinilor, Costin Tinca, este cel care va prezenta vizitatorilor monumentul istoric din Hunedoara şi îi va invita pe turişti să vină în Hunedoara”, a declarat Dan Bera, administratorul Castelului Corvinilor.

"Castello di Dracula"
La sfârşitul săptămânii trecute, Castelul Corvinilor a avut propriul stand la Târgul internaţional de turism din Lugano (Elveţia). Târgul “Swiss International Holiday Exhibition” a avut loc în perioada 31 octombrie – 2 noiembrie, iar Castelul din Hunedoara a fost reprezentat în cadrul acestuia cu un stand la care, pe lângă broşurile şi pliantele obişnuite, vizitatorii au putut admira şi o impresionantă machetă 3D a monumentului istoric.

Cu ajutorul unei aplicaţii, turiştii au putut face un tur virtual al monumentului istoric. “Standul Castelului Corvinilor a avut o vizibilitate mai mare decât al altor obiective turistice. Dintre miile de oameni care au trecut prin faţa standului nostru, au fost oameni care nu ştiau prea multe despre România şi nu auziseră de Hunedoara, dar erau impresionaţi de castel şi făceau asocierea cu Dracula – Castello di Dracula”, a relatat Dan Bera.

Turiştii au fost invitaţi să deguste vinul castelului din Hunedoara. “Vinul Corvinilor” este un vin creat special de o cramă din judeţul Alba care, potrivit documentelor istorice, a livrat vin pentru nunta lui Matei Corvin, fiul lui Ioan de Hunedoara, care a fost proprietarul Castelulului Corvinilor între anii 1419 – 1456. Potrivit înţelegerii cu crama din Ţelna, “Vinul Corvinilor”, un vin alb sec, va fi comercializat doar în interiorul Castelului Corvinului, iar sortimentul nu va fi vândut sub un alt nume.


Vă recomandăm şi:

FOTO Castelul Corvinilor este în topul celor 10 castele unice din Europa. Monumentul care dă fiori vizitatorilor

Castelul Corvinilor din Hunedoara se numără printre cele mai frumoase zece castele din Europa, potrivit unei publicaţii internaţionale specializată în turism.

Castelul Corvinilor devine mai scump pentru turişti din 2015. Nunta în castel, pe primul loc în topul chiriilor de lux

Taxele de vizitare şi de închiriere a sălilor din Castelul Corvinilor vor creşte din 2015, potrivit unui proiect al administraţiei locale din Hunedoara. Reprezentanţii primăriei îşi doresc astfel să atragă mai mulţi bani la bugetul local, într-un municipiu a cărei situaţie economică ajunge să depindă tot mai mult de veniturile obţinute din turism.

FOTO Secolul industrial al Hunedoarei în ilustrate de colecţie: vederile prin care oraşul s-a făcut cunoscut în lume

Uzinele, combinatul şi Castelul Corvinilor au fost cele mai des întâlnite elemente în ilustratele prin care Hunedoara s-a făcut cunoscută lumii de-alungul secolului XX. În timp ce monumentul istoric continuă să fie emblema Hunedoarei, cele mai multe dintre construcţiile industriale ale oraşului au dispărut.

FOTO Uzinele de fier ale Hunedoarei: o istorie de 130 de ani

Ziua de 12 iunie marchează 130 de ani de la înfiinţarea Uzinelor de fier ale Hunedoarei. Locul în care au funcţionat uzinele, transformate la mijlocul anilor 1950 în combinat siderurgic, este ocupat acum de ruine.

Castelul Corvinilor, Uzinele de fier şi combinatul: brandurile care au făcut Hunedoara cunoscută în lume

Hunedoara şi-a căpătat faima în lume datorită Castelului Corvinilor şi a Uzinelor de fier transformate în combinat siderurgic. De-alungul istoriei ultimelor două secole, brandurile oraşului au fost puncte de reper pentru viaţa comunităţii, iar hunedorenii s-au identificat cu ele.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: