Bărbatul prăbuşit de la 10 metri într-un siloz de cărbune a murit. Fusese scos cu greu de pompieri

Bărbatul prăbuşit de la 10 metri într-un siloz de cărbune a murit. Fusese scos cu greu de pompieri

FOTO: ISU Hunedoara

Bărbatul care s-a prăbuşit, luni, de la circa 10 metri înălţime într-un siloz de cărbune al Preparaţiei Coroieşti a murit.

Bărbatul în vârstă de 43 de ani, care a căzut în interiorul unui siloz de cărbune, de la o înălţime de 10 metri, a murit la spital.

GALERIE FOTO DIN TIMPUL INTERVENŢIEI

Luni, victima a fost scoasă din silozul de beton în urma unei operaţiuni dificile a pompierilor, accesul salvatorilor la victimă fiind posibil doar printr-o galerie de aerisire care comunica cu baza silozului.

Viaţa în cel mai depopulat oraş minier. „Oamenii îşi vindeau locuinţele pentru o ladă de bere” VIDEO

Misiune dificilă de salvare. Pompierii au scos un bărbat căzut de la 10 metri într-un siloz de cărbune FOTO

Prăbuşirea celui mai mic oraş din Hunedoara. Sunt 15 ani de la închiderea minei de cărbune vechi din 1880 VIDEO


„Pompierii au reuşit să ajungă la rănit, pe această cale, i-au montat un guler cervical şi l-au extras cu ajutorul unei tărgi lopată. Bărbatul, în vârstă de 43 de ani, conştient dar în stare de şoc, care acuza dureri toracice, a fost preluat de un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Hunedoara şi apoi a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului din Petroşani”, informa Anemona Doda, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara.

Bărbatul a intrat ulterior în stop cardio-respirator, iar medicii din Petroşani nu i-au mai putut salva viaţa. Din primele date se pare că nu este vorba despre un accident de muncă, iar bărbatul ar fi intrat ilegal în incinta clădirii exploatării miniere, care de-a lungul timpului a fost jefuită de hoţii de fier vechi.

Vă recomandăm să citiţi şi:

FOTO Valea Jiului la sfârşitul secolului al XIX-lea. Cum a uimit ţinutul „aurului negru“ un celebru geolog englez

Iadul negru al Petroşaniului, descris de Nicolae Iorga: "mulţimea lucrează chinuită în pământ, la cărbunele negru care umple de duhoare aerul umed"

Minele „mortale“ de cărbune în România comunistă. Cum munceau românii în cele mai riscante exploatări 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările