Avram Iancu a eşuat în traversarea înot a Canalului Mânecii. A fost a doua încercare nereuşită a hunedoreanului

Avram Iancu a eşuat în traversarea înot a Canalului Mânecii. A fost a doua încercare nereuşită a hunedoreanului

Avram Iancu a încercat şi în luna august să traverseze Canalul Mânecii, însă fără succes.

Avram Iancu a încercat din nou să traverseze înot strâmtoarea Atlanticului, dintre Franţa şi Marea Britanie, după ce în vara acestui an prima tentativă a hunedoreanului s-a soldat cu un eşec. Iancu a fost nevoit să abandoneze, de această dată, după aproape 11 ore de la începerea cursei.

Ştiri pe aceeaşi temă

A doua încercare a hunedoreanului Avram Iancu (38 de ani) de a deveni primul român care traversează înot Canalului Mânecii s-a soldat cu un eşec.

Bibliotecarul din Petroşani pasionat de sporturi de anduranţă a abandonat la jumătatea cursei, din cauza unor probleme medicale. Traversase deja peste 20 de kilometri, în aproape 11 ore de la intrarea în apă, dar s-a simţit prea rău pentru a mai putea continua.

"Avram a început bine traversarea, iar vremea părea să-i fie favorabilă. Apa foarte rece, dar şi valurile care au devenit din ce în ce mai mari au rastunat însă toate pronosticurile. După mai multe pauze în care a vomitat, neînfricatul înotător român, venit tocmai de la Petroşani că să cucerească Canalul Mânecii, a fost nevoit să abandoneze luptă cu valurile şi curenţii mărini", a informat ziarul Anunţul de UK.

În luna august, Avram Iancu a pornit în prima sa cursă de pe malul britanic al Canalului, dar a fost oprit de organizatori, după aproape 14 ore de înot în care străbătuse două treimi din cei peste 40 de kilometri ai traseului, din cauza valurilor mari şi a oboselii accentuate a înotătorului.

Mai puţin de 1.000 de oameni au traversat înot, în ultimii 200 de ani, Canalul Mânecii.


Vă recomandăm şi:

Avram Iancu vrea să intre în istorie, ca primul român care traversează înot Canalul Mânecii

Un bibliotecar din Petroşani anunţă că va fi primul român care va traversa înot Canalul Mânecii. Poartă numele eroului naţional Avram Iancu şi a început antrenamentele pentru a face faţă provocării la care s-a înscris.

Avram Iancu a eşuat în încercarea de a traversa înot Canalul Mânecii

Avram Iancu a eşuat în cursa de înot peste Canalul Mânecii. Bibliotecarul din Petroşani şi-a dorit să fie primul român care traversează astfel Canalul Mânecii, însă a fost oprit de organizatori după ce a parcurs peste 30 de kilometri dintre cei 42 de kilometri ai traseului.

Poveştile sportivilor campioni care au adus faimă Hunedoarei: Mihai Leu, Vasile Stângă şi Daniela Silivaş

Cea mai răsunătoare performanţă obţinută de un sportiv provenit din municipiul Hunedoara este titlul de campion mondial la box. Mihai Leu (45 de ani) a intrat în istoria boxului în 22 februarie 1997. Hunedoreanul a disputat atunci meciul vieţii sale şi cel mai greu din cariera sa împotriva panamezului Santiago Samaniego.

Florentina Marincu a obţinut aurul la Campionatul Mondial de Atletism

Sportiva hunedoreană Florentina Marincu s-a clasat pe primul loc în finala probei de  triplusalt a Campionatului Mondial de juniori 2 (cadeţi), desfăşurat în Doneţk (Ucraina) şi a stabilit cea mai bună performanţă a acestui sezon.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările