Avertisment pentru turiştii din Retezat. Drumul spre Poiana Pelegii din parcul naţional a fost blocat

Avertisment pentru turiştii din Retezat. Drumul spre Poiana Pelegii din parcul naţional a fost blocat

FOTO: Romsilva - Parcul National Retezat

Avertisment pentru turiştii care vor să urce în aceste zile în Retezat: drumul spre Poiana Pelegii a fost blocat, în urma fenomenelor meteo periculoase.

Ştiri pe aceeaşi temă

Vântul puternic a creat probleme în judeţul Hunedoara. În zonele alpine, rafalele au avut până la 140 de kilometri pe oră. Drumul spre Poiana Pelegii din Retezat a rămas blocat, din cauza daunelor provocate de fenomenele meteo periculoase.

„În urma vijeliilor, în zona Lăpuşnicul Mare, drumul forestier spre Gura Bucurei (Poiana Pelegii) este blocat momentan de arbori căzuţi. Vă recomandăm să alegeţi alte trasee şi în cazul în care vă planificaţi drumeţii în Parcul Naţional Retezat vă recomandăm să fiţi pregătiţi pentru temperaturi joase şi vreme foarte imprevizibilă cu ploi, vijelii şi ceaţă”, au informat reprezentanţii Parcului Naţional Retezat, pe pagina de Facebook  Romsilva - Parcul Naţional Retezat - Rezervaţie a Biosferei.

Drumul spre Poiana Pelegi, de circa 20 de kilometri, a fost singura breşă prin care turiştilor le este permis accesul cu maşinile în zona centrală a Parcului Naţional Retezat. Drumul forestier porneşte de pe marginea Barajului Gura Apei şi se afundă în munte şi păduri, spre poalele celor mai înalte vârfuri. La capătul lui, se dezvăluie una dintre cele mai importante atracţii turistice ale Parcului Naţional Retezat: Poiana Pelegii. Înconjurată de munţi, păduri şi cascade, Poiana Pelegii este un centru al Retezatului, locul de unde pornesc o mare parte din traseele pe munte. Cel mai popular dintre ele este poteca spre Lacul Bucura, aflat la peste 2.000 de metri, la o oră de urcuş pe jos.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Marea retrocedare a Retezatului: şapte ani de procese cu urmaşii baronilor Kendeffy, pentru 15.000 de hectare de pădure şi păşune

Controversele pădurilor virgine din Retezat. Ce explicaţii oferă conducerea ariei protejate pentru tăierile din Parc

VIDEO Cea mai periculoasă şosea din vestul ţării. Drumul dintre stânci care oferă senzaţii tari şoferilor

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: