Adevărul a premiat cu volume preţioase cititorii Jules Verne din municipiul Hunedoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de elevi de la cinci şcoli din Hunedoara au fost premiaţi de Adevărul şi Biblioteca Municipală. Copiii spun că citesc cu plăcere cărţile lui Jules Verne din ediţia veche cumpărată de părinţii lor, dar şi din cea nou editată.

Zeci de copii au fost premiaţi ieri de cotidianul Adevărul, în cadrul unui eveniment dedicat precursorului literaturii ştiinţifico-fantastice, Jules Verne, organizat în parteneriat cu Biblioteca Municipală din Hunedoara. Liceenii au prezentat eseuri, afişe, desene şi proiecţii inspirate de lectura cărţilor lui Jules Verne şi au primit volume din colecţia Adevărul.

Îndrăgostit de o româncă

Elevi de la Colegiul Naţional „Iancu de Hunedoara”, Colegiul de Informatică „Traian Lalescu”, Colegiul Economic Emanuil Gojdu”, Grupul Şcolar de Telecomunicaţii şi Lucrări Publice, dar şi de la Şcoala Generală Nr. 7 din Hunedoara au pregătit referate în urma lecturării volumelor lui Jules Verne, alţii au susţinut scenete inspirate de „Castelul din Carpaţi”, au pregătit proiecţii despre viaţa lui Jules Verne sau panouri uriaşe cu desene reprezentând personajele preferate: Phileas Fogg, prinţesa Aouda, căpitanul Nemo, Aronnax, Conseil sau lordul Glenarvan. Cristina Taloş, elevă la Colegiul Naţional de Informatică „Traian Lalescu”, a făcut o prezentare a vieţii sentimentale a lui Jules Verne şi a misterioasei sale iubite, Luiza Teutch.

„Am citit până acum «Castelul din Carpaţi» şi «Steaua Sudului», iar familia mea cumpără fiecare număr al cotidianului Adevărul însoţit de volumele lui Jules Verne. De ziua Jules Verne, pentru că eu sunt o fire mai romantică, am ales să prezint viaţa sentimentală a autorului, despre care se spune că ar fi trăit o frumoasă poveste de dragoste alături de o româncă de la Homorod”, a declarat Cristina pentru Adevărul de Seară, ediţia de Hunedoara.

Liceeni, farcinaţi de aventură

Liceenii susţin că, prin imaginaţia sa debordantă, scriitorul reuşeşte să îi fascineze până la ultima pagină.  „Jules Verne are un stil aparte, care incită la lectură chiar şi la mai bine de un secol de la momentul scrierii operelor sale. Am citit «20.000 de leche sub mări», iar acum am început «Insula misterioasă»”, a menţionat Maria Harhătă.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite