Şoseaua Brad - Abrud va fi modernizată pe bucăţi. Un sector din DN 74 a intrat în şantier

Şoseaua Brad - Abrud va fi modernizată pe bucăţi. Un sector din DN 74 a intrat în şantier

FOTO: Prefectura Hunedoara.

O porţiune de trei kilometri din Drumul Naţional 74 Brad – Abrud au intrat în şantier. Modernizarea altor cinci kilometri din drumul naţional se află în licitaţie.

Ştiri pe aceeaşi temă

De miercuri, au început lucrările de reparaţii şi modernizare a Drumului Naţional 74 Brad – Abrud (judeţul Alba), care traversează comuna Crişcior. Vor fi reabilitaţi 3,1 kilometri de şosea, de la ieşirea din municipiul Brad, prin Crişcior spre comuna Buceş.

Pe acelaşi drum naţional, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a scos la licitaţie publică modernizarea unui sector de 5 kilometri din Drumul Naţional 74 Brad – Alba Iulia, între localităţile Mihăileni şi Buceş Vulcan. Costul lucrărilor a fost estimat la 1,62 milioane de lei, iar contractul se va derula pe două luni.

„Drumul Naţional 74 face parte din categoria drumurilor naţionale secundare şi este destinat circulaţiei interne, care face legătura între municipiile Brad şi Alba Iulia. În prezent, pe sectorul analizat au apărut o serie de defecţiuni sub formă de faianţări pelade, fisuri şi gropi, care impun realizarea unui covor asfaltic astfel încât circulaţia să se desfăşoare în condiţii optime de siguranţă şi confort”, se arată în documentele publicate de CNAIR. Şoseaua Brad - Alba Iulia traversează mai multe aşezări pitoreşti din Munţii Apuseni şi urcă pe la poalele masivului Buceş - Vulcan - rezervaţie naturală.


Mai puteţi citi şi:

FOTO Drumul marmurei, scurtătura prin munţi care dă fiori. Traseul ascuns spre faimoasa carieră de la Ruşchiţa

Drumul de marmură spre un sat înmărmurit din Ţinutul Pădurenilor – aşezarea cu biserică şi drum de marmură, dar cu un singur locuitor

FOTO Vadu Dobrii, tărâmul uitat al pădurenilor. Viaţa în satul care a avut mină de fier şi rachete antiaeriene

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările