Poliţist de la Penitenciarul Giurgiu, infectat cu COVID-19. Este al doilea caz pozitiv în această închisoare

Poliţist de la Penitenciarul Giurgiu, infectat cu COVID-19. Este al doilea caz pozitiv în această închisoare

Penitenciarul Giurgiu                                                                           FOTO: Bogdan Vladu

Primul caz de infectare cu coronavrus la Penitenciarul Giurgiu s-a înregistrat pe 17 aprilie. Cel de-al doilea poliţist cu COVID-19 a fost confirmat miercuri, 22 aprilie.

„Vă informăm că, astăzi, 22.04.2020, un angajat al Penitenciarului Giurgiu, contact al poliţistului de penitenciare testat pozitiv pentru SARS-CoV-2 în data de 17.04.2020, a primit confirmarea infectării cu noul coronavirus”, transmite conducerea Penitenciarului.

Cel de-al doilea angajat confirmat pozitiv la Penitenciarul Giurgiu face parte din grupul de contacţi, în număr de 16, atribuit primului caz. Acesta, spun cei din conducere, nu a exercitat atribuţii de serviciu în spaţiul de deţinere şi nu a interacţionat cu persoane private de libertate.

„Precizăm că, până la acest moment, cu excepţia celor două cazuri de angajaţi confirmaţi COVID-19, nu se înregistrează nicio altă infectare cu virusul SARS-CoV-2 la nivelul Penitenciarului Giurgiu.

Toţi contacţii au fost testaţi şi rezultatele sunt în aşteptare. Reamintim faptul că deţinutul identificat contact al angajatului confirmat pozitiv în data de 17.04.2020 a fost testat şi rezultatul obţinut a fost negativ”.

Pe aceeaşi temă:

Angajaţii din penitenciare atrag atenţia: „Deţinuţii nu prea stau în celule, sunt mai liberi decât cetăţenii”

Un angajat al Penitenciarului Giurgiu, confirmat cu coronavirus/ Bărbatul este asimptomatic, dar a fost internat în Spitalul ”Victor Babeş”


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: