Un angajat al Penitenciarului Giurgiu, confirmat cu coronavirus/ Bărbatul este asimptomatic, dar a fost internat în Spitalul ”Victor Babeş”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Penitenciarul Giurgiu

Un angajat al Penitencarului Giurgiu a fost confirmat cu coronavirus, după ce a intrat în contact cu un membru de familie infectat. Bărbatul este asimptomatic, dar a fost internat în Spitalul ”Victor Babeş”.

”Vă informăm că, vineri, 17.04.2020, un angajat al Penitenciarului Giurgiu a fost confirmat pozitiv la un prim test pentru SARS-CoV-2. Pentru certitudine, s-a luat decizia retestării acestuia, poliţistul de penitenciare aflându-se, în prezent, internat la Spitalul Clinic „Dr. Victor Babeş” Bucureşti. Angajatul, asimptomatic, este contactul unui membru de familie confirmat pozitiv”, a transmis, duminică, Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

Potrivit sursei citate, deşi poliţistul de penitenciare nu are atribuţii în spaţiul de deţinere şi interacţiunea cu persoanele private de libertate este limitată, prin respectarea conduitei de prevenţie de la nivelul unităţii, acesta a purtat, în executarea serviciului, echipament de protecţie (mască şi mănuşi).

”Instituţional, a fost dispusă măsura autoizolării posibililor contacţi, în paralel cu intensificarea activităţilor de dezinfecţie şi igienizare a spaţiilor. Preventiv, un deţinut contact a fost testat, în data de 18.04.2020, potrivit precizărilor Direcţiei de Sănătate Publică Giurgiu, rezultatul fiind negativ”, a mai transmis ANP.

Angajaţii unităţilor penitenciare sunt supuşi triajului epidemiologic, atât la intrarea, cât şi la ieşirea din serviciu, iar angajatul implicat nu a manifestat simptomatologie specifică infectării cu virusul SARS-CoV-2.

”Precizăm că, până la acest moment, nu se înregistrează nicio altă confirmare de infectare cu virusul SARS-CoV-2 la nivelul Penitenciarului Giurgiu”, a mai transmis ANP.

ANP preciza, sâmbătă, că nu sunt cazuri confirmate în rândul deţinuţilor, iar până la cazul din Giurgiu fusese confirmat un singur caz la un poliţist de la Penitenciarul-Spital Dej.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite