Urs în libertate într-o pădure din judeţul Galaţi. Specialiştii sunt contrariaţi de situaţia nemaiîntâlnită

0
Publicat:
Ultima actualizare:
sursa: Arhivă
sursa: Arhivă

O ursoaică a fost văzută în nordul judeţului Galaţi. Localnicii au sesizat autorităţile, care spun că este posibil să fi venit din zona montană a judeţului Vrancea. Este prima dată când un urs ajunge în pădurile din judeţ.

O ursoaică a fost văzută zilele trecute de un bărbat din Cosmeşti, lângă o cultură de pepeni. 

De asemenea, urmele unei ursoaice au fost văzute şi la marginea pădurii Buciumeni. Reprezentanţii Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi (AJVPS) au asigurat zona şi au căutat animalul.

„Ursoaica a tranzitat Galaţiul. Din informaţiile noastre ea este localizată în prezent pe un fond privat din judeţul Vrancea. Este prima dată când se semnalează prezenţa unui urs în judeţul Galaţi”, spune Adrian Alexandru, de la Asociaţia Judeţeană a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi din Galaţi.

Specialiştii cred că animale au venit din munţii Vrancei pentru a căuta hrană.

„Au fost semnalate urme de urs de urs în zona pădurii Buciumeni. Până la momentul actual în literatura de specialitate nu există semnalări de urs brun în Galaţi. Mai ales că nu este zonă montană. Practic, este posibil ca ursul să ajungă şi în zona Galaţiului deoarece zona Buciumeni este foarte aproape de munţii Vrancei. 

Acum este vară, ursul este în căutare de hrană, de zone de reproducere pentru creşterea de pui, şi atunci, probabil, nefiind foarte populată zona Buciumeniului a găsit şi liniştea necesară. Este prima dată, eu nu ştiu în secolul nostru să fi fost urşi în libertate în judeţul Galaţi” , ne-a declarat Mădălin Şerban, directorul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi.  

În munţii Vrancei trăiesc în jur de 400 de exemplare de urşi. 

Vă recomandăm şi : 

Cum a ajuns un bărbat să facă artă din oase de peşte. „Un prieten bucătar îmi procură materia primă” VIDEO

 

Aşezările pescăreşti din zona Prut-Dunăre vor fi putea fi văzute în format 3 D, cu senzori de mişcare şi efecte speciale

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite