Tupeul maxim al unui patron de „păcănele”. Amendă uriaşă pentru că refuzat să închidă sala pe timpul nopţii

Tupeul maxim al unui patron de „păcănele”. Amendă uriaşă pentru că refuzat să închidă sala pe timpul nopţii

FOTO Arhivă Adevărul

O patrulă a Jandarmeriei a descoperit, în noaptea de joi spre vineri, că o sală de jocuri aflată în Târgu Bujor (Galaţi), era deschisă mult după ora stabilită prin lege pentru închidere (23,00). Deşi  patronul a fost somat să închidă sala, acesta a refuzat insolent, motiv pentru care a primit o amendă uriaşă.

Un operator economic din localitatea Târgu Bujor care deţine o sală de jocuri de noroc a fost sancţionat de către jandarmi cu amenzi a căror valoare totală se ridică la suma de 40.000 lei.

În noaptea de 6 spre 7 august, pe timpul desfăşurării misiunilor de ordine publică şi de verificare a respectării măsurilor de distanţare socială şi a prevederilor legii privind prevenirea şi combaterea pandemiei de COVID-19, jandarmii aflaţi în patrulare pe raza oraşului Târgu Bujor au identificat o sală de jocuri de noroc care funcţiona după ora 23.00.

Chiar dacă a declarat că avea cunoştinţă despre prevederile legale, administratorul societăţi a refuzat să închidă unitatea comercială atunci când i-a fost recomandat acest lucru de către jandarmi, motiv pentru care a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 10.000 lei. 

În urma verificărilor repetate efectuate în aceeaşi noapte de către oamenii legii s-a constatat că punctul de lucru a funcţionat pe toată durata nopţii, de fiecare dată administratorul refuzând să închidă sala de jocuri, atunci când jandarmii i-au pus în atenţie acest lucru.

Pentru nerespectarea legii, jandarmii au aplicat patru sancţiuni contravenţionale a căror valoare totală se ridică la suma de 40.000 lei.

Reamintim că Hotărârea nr.80 din 29.07.2020 a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi, emisă în baza Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, precizează la articolul 3: „se interzice desfăşurarea activităţii cu publicul pentru operatorii economici din domeniul jocurilor de noroc, în intervalul orar 23:00-06:00.”

Vă mai recomandăm şi:

Fraudă la „păcănele”. Un maghiar şi patru români au pus „frână” câştigurilor generate de sute de aparate de jocuri de noroc şi au păstrat banii

Firea tună şi fulgeră: Abuz de funcţie! Abuz de putere! La Guvern au fost chemaţi politicienii care vor să dea tunuri în Bucureşti. Joacă păcănele la Palatul Victoria

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările