Spitalul militar din Galaţi devine spital suport pentru pacienţii testaţi pozitiv sau suspecţi COVID-19

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spitalul Militar din Galaţi FOTO arhivă Adevărul
Spitalul Militar din Galaţi FOTO arhivă Adevărul

Pentru tratarea cazurilor medii şi severe sunt pregătite 20 de paturi, dintre care 10 asigură suport de oxigen noninvaziv. Pentru tratarea pacienţilor cu forme critice de boală au fost alocate cinci paturi ATI.

Pe fondul numărului în creştere a persoanelor infectate cu noul coronavirus şi a faptului că secţia de Terapie Intensivă de la Spitalul de Urgenţă din Galaţi nu mai face faţă numărului mare de bolnavi, prefectul judeţului Galaţi, Eugen Hristache, a convocat o şedinţă cu toţii managerii spitalelor din judeţul Galaţi.

În urma discuţiilor, s-a decis ca Direcţia de Sănătate Publică Galaţi să solicite Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă nominalizarea Spitalului Militar de Urgenţă ”Dr. Aristide Serfioti” ca spital suport pentru pacienţii testaţi pozitiv sau suspecţi COVID-19.

În urma demersurilor efectuate de DSP Galaţi, s-a primit aprobarea de la comandantul acţiunii, dr. Raed Arafat, urmând ca Spitalul Militar să pregătească 25 de paturi, dintre care 5 paturi dotate cu ventilatoare ATI, pentru tratamentul pacienţilor COVID-19 cu manifestări clinice medii şi severe.

Spitalul Militar de Urgenţă ”Dr. Aristide Serfioti” a început, în seara zilei de 12 noiembrie, pregătirile pentru a deveni unitate medicală de suport COVID-19, cu o capacitate totală de 25 de paturi.

”Pentru tratarea cazurilor medii şi severe sunt pregătite 20 de paturi, dintre care 10 asigură suport de oxigen noninvaziv. Pentru tratarea pacienţilor cu forme critice de boală au fost alocate cinci paturi ATI (dintre care trei asigură suport ventilator invaziv şi două, noninvaziv). Începând de duminică, 15 noiembrie, unitatea spitalicească militară din Galaţi va prelua pacienţi confirmaţi pozitiv cu virusul SARS-CoV-2”, au transmis reprezentanţii Ministerului Apărării Naţionale.

Potrivit sursei citate, ”membrii echipei manageriale a spitalului militar din Galaţi au o vastă expertiză în organizarea şi operaţionalizarea unui spital suport COVID-19, directorul medical împuternicit al unităţii medicale, locotenentul-colonel medic Constantin Vlase, fiind cel care a asigurat managementul militar al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Deva în perioada stării de urgenţă”.

Numărul de infectări se menţine în continuare la un nivel îngrijorător în judeţul Galaţi. În ultimele 24 de ore, 129 de persoane au fost diagnosticate cu COVID-19, 95 au fost declarate vindecate, iar două persoane au decedat.

De la începutul pandemiei, 7.613 persoane au fost infectate cu noul coronavirus, 6.200 s-au vindecat, iar 236 au decedat. 1.612 gălăţeni sunt în acest moment în carantină la domiciliu, 96 de persoane sunt izolate la domiciliu, iar 255 sunt plasate în izolare instituţionalizată.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Specialist britanic: Noul coronavirus va deveni la fel de „endemic” precum este virusul gripal anual

Şapte focare de Covid-19 la Spitalul Judeţean Reşiţa. Zeci de angajaţi sunt infectaţi cu coronavirus

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite