Regal vocal-instrumental cu studenţi şi profesori de la Arte la Teatrul Naţional de Operă şi Operetă "Nae Leonard” din Galaţi

Regal
vocal-instrumental cu studenţi şi profesori de la Arte la Teatrul Naţional de
Operă şi Operetă

Foto: UGAL

Sâmbătă, 18 mai 2019, începând cu ora 18,00, la Teatrul Naţional de Operă şi Operetă "Nae Leonard" din Galaţi va avea loc recitalul vocal-instrumental „Adiemus”, în interpretarea ansamblului Psalterion.

Ştiri pe aceeaşi temă

Vor urca pe scenă: actorul Vasile Dănilă, soprana Adelina Diaconu, soliştii instrumentişti Ilona Văduva (vioară), Anişoara Negură (oboi), Cristian Dumea (orgă), Gabriel Bulancea (chitară), alături de studentele Elena Chirvase şi Andreea Marin, de la Facultatea de Arte a Universităţii ”Dunărea de Jos”.

„Tema recitalului este omul surprins în nesfârşitele sale ipostaze: tinereţea cu zbaterile sale, festivismul, starea de adoraţie, trăirea sacrului, dragostea umană şi maternitatea, starea de criză şi depăşirea acesteia, alegerile vieţii mature şi la final  regăsirea purităţii orginare. Recitalul iniţiază un periplu al redescoperirii de sine prilejuit de sărbătoarea de pascală, cu descinderi într-un timp al sacralităţii în care învierea lui Cristos poate însemna şi reînnoirea noastră”, a declarat  profesorul Gabriel Bulancea, prodecanul Facultăţii de Arte, coordonatorul muzical şi realizatorul evenimentului.

În program regăsim prelucrări şi aranjamente din creaţia compozitorilor Karl Jenkins, Maria Zucchari, Francis Poulenc, Astor Piazzolla, Manuel de Falla, Camille Saint-Saens, dar şi texte din Francisc de Assisi, Augustin de Hipona, Nichita Stănescu, Tenesse Williams. Regia artistică este semnată de Adrian Mărgean, iar videoproiecţiile sunt asigurate de Victor Mihăilescu.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările