Reacţia dură a unui medic faţă de relaxarea măsurilor, în contextul noii tulpini a coronavirusului: „Bau-baul Europei, iar România dă cu var?”

Reacţia dură a unui medic faţă de relaxarea măsurilor, în contextul noii tulpini a coronavirusului: „Bau-baul Europei, iar România dă cu var?”

Medicul Aurel Nechita Sursa: Arhivă personală

Medicul Aurel Nechita, actualmente deputat, reacţionează dur la adresa măsurilor luate de guvernanţi în ceea ce priveşte pandemia de coronavirus. Acesta susţine într-un mesaj publicat pe Facebook că „România dă cu var în loc să ia măsuri”, iar guvernarea este comparată cu un şofer care merge cu viteză, pe contrasens.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Pe contrasens, cu toată viteza, înainte! Paradoxala pandemie - toată Europa menţine restricţiile sau le înăspreşte, în timp ce România se relaxează deschizând restaurantele, păcănelele şi cinematografele. În condiţiile în care testele Real time PCR au scăzut la nivelul întregii ţări la mai puţin de jumătate, iar populaţia utilizează din ce în ce mai mult testele rapide, avem azi o imagine exactă a infectărilor? Se vaccinează toată lumea în cadrul campaniei actuale? Sau pe platforme încap doar cei care sunt în limita numărului de vaccinuri achiziţionate?”, a scris Nechita, pe Facebook.

Medicul Aurel Nechita este nemulţumit că autorităţile relaxează măsurile privind restaurantele şi sălile de jocuri de noroc, în timp ce elevii învaţă în sistem online. Potrivit acestuia, „noua tulpină britanică a coronavirusului este bau-bau-ul Europei, dar România, specialistă în politica struţului, dă cu var?”.

„Guvernanţii au promis naţiunii că până în septembrie vor fi vaccinaţi 10 milioane şi jumătate de români. Dar calculul matematic demonstrează că acest lucru ar fi posibil dacă vaccinăm în jur de 300.000 pe săptămână, nu 100.000, cum se întâmplă acum. În România nu vorbim, ca în restul Europei, despre faptul că scade numărul de vaccinuri, deoarece, brusc, în plină pandemie, furnizorul Pfizer "se extinde", ca şi cum un supermarket închide şi dă cu var fix de Sărbători. Abordarea asupra pandemiei începe să aibă aspect de glumă. (...) Noua tulpină britanică a coronavirusului este bau-bau-ul Europei, dar România, specialistă în politica struţului, dă cu var?. „Autostrada” pe care circulă restricţiile europene conduce spre încheierea pandemiei, doar că realitatea românească seamănă cu bancul cu nebunul care circulă pe contrasens şi se miră că toată lumea vine din faţă”, a adăugat deputatul pe Facebook.

Vă recomandăm să citiţi şi: 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările