Porcina şi-o fi luat liber în week-end?!Un tânăr de 24 de ani a murit în Ambulanţă, iar centrele de vaccinare sunt închise!

Porcina şi-o fi luat liber în week-end?!Un tânăr de 24 de ani a murit în Ambulanţă, iar centrele de vaccinare sunt închise!

Încă un deces la Galaţi

A cincea victimă: un tânăr de 24 de ani a murit de gripă porcină. Şi totuşi, la centrele de vaccinare a fost închis în week-end!

Ştiri pe aceeaşi temă

Autorităţile reacţionează bizar la alerta de gripă porcină: centrele de vaccinare au fost închise sâmbătă şi duminică.

Până în prezent, gripa porcină a provocat moartea a cinci persoane în judeţul Galaţi. Ultimul deces, în cazul căruia Institutul Cantacuzino a confirmat prezenţa virusului AH1N1, este cel al unui tânăr în vârstă de 24 de ani, din comuna Bălăşeşti.

A murit în ambulanţă

Dr. Valentin Boldea, directorul DJSP, afirmă că bolnavul ar fi avut partea sa de vină pentru deznodământul tragic.
Tânărul nu a mai fost internat deoarece a murit în ambulanţă, în drum spre spital.

El nu s-a prezentat la medicul său de familie şi a încercat să ducă boala pe picioare. Este de remarcat că nu suferea de afecţiuni cronice, cauza decesului fiind infecţia respiratorie cu noul virus gripal", declară medicul.

În ciuda faptului că, pe fondul acestor realităţi îngrijorătoare, populaţia şi-a schimbat radical atitudinea, numărul solicitărilor de vaccinare triplându-se, doctorul Boldea susţine că isteria declanşată de gripa porcină nu i-a cuprins şi pe gălăţeni.

Ca atare, în wekend nu au fost deschise cele două centre de vaccinare, înfiinţate la Spitalul Clinic de Urgenţă şi în incinta Compartimentul de Medicină Preventivă („Sanepid"), deşi au fost destui oameni care s-au prezentat în speranţa că vor fi imunizaţi.

De altfel, nici nu avem personal destul pentru a asigura funcţionalitatea acestor centre în zilele de sâmbătă şi duminică şi sper ca, de luni, să nu ne confruntăm cu aceeaşi situaţie precum cea de la Bucureşti, unde s-au format cozi interminabile", a spus Boldea.

Porcina loveşte şi în personalul medical

Gălăţenii care au mers sâmbătă şi duminică să se vaccineze s-au declarat revoltaţi de faptul că e închis la centrele speciale.

„În plină nebunie, ei pleacă liniştiţi în week-end. Este înfiorător", ne-a declarat Andra P, pe care am întâlnit-o duminică în faţa centrului de vaccinare (cu lacăt pe el) de la Sanepid.

În aceste condiţii, pentru a se putea vaccina împotriva noii gripe, gălăţenii, care sunt liberi doar în weekend, vor fi nevoiţi să se învoiască de la serviciu sau să renunţe la imunizare.

Alarmant este că printre cei 129 de gălăţeni infectaţi până în prezent cu noul virus gripal se numără un medic şi două asistente medicale.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările