Marile minciuni electorale din 2016 la Galaţi: 3.000 de case la 5.000 de euro bucata, aeroport, tunel pe sub Dunăre şi pensionarea cu doi ani mai devreme

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constantin Telegan, într-o uniformă ce pare a Armatei Române, dar nu e  FOTO facebook/ Constantin Telegan
Constantin Telegan, într-o uniformă ce pare a Armatei Române, dar nu e  FOTO facebook/ Constantin Telegan

Cele mai gogonate promisiuni le are Constantin Telegan, candidatul Alianţei Liberale, care vine cu o soluţie megalomană pentru orice doleanţă şi frustrare a gălăţenilor. Şi candidaţii Marius Stan (UNPR) şi Nicuşor Ciumacenco (PNL) vin cu o serie de promisiuni umflate până la jenă, în vreme ce primarul unei comune din judeţ rupe topul cu promisiunea de pensionare a sătenilor cu doi ani mai devreme.

Vrem, nu vrem, asistăm la Galaţi la una dintre cele mai megalomane campanii electorale din istorie, în care candidaţii oscilează între a-şi face praf adversarii (fără să promită ceva însă) şi a veni cu nişte promisiuni care l-ar face să pălească de invidie şi pe legendarul baron Munchhausen.

Campionul absolut al  minciunilor electorale este Constantin Telegan, candidat la Primăria Galaţi din partea Alianţei Liberale. În vârstă de 52 de ani, Telegan încearcă să ameţească electoratul cu un CV bizar, din care rezultă că ar fi avocat (deşi nu figurează pe listele Baroului), că este preşedintele Tribunalului de Arbitraj Judiciar (instituţie care nu există) şi că ar fi general colonel în rezervă (deşi nu figurează în baza de date a Ministerului Apărării Naţionale), motiv pentru care se îmbracă în tot felul de uniforme bizare.

Însă, dincolo de CV, candidatul Telegan aruncă în luptă o serie de promisiuni  uluitoare, care au dese atingeri cu absurdul. Astfel, el promite că va construi un cartier cu 3.000 de case sociale (un fel de vilişoare, după cum rezultă din poze) la preţul imbatabil de numai 5.000 de euro bucata.  Dar asta nu e tot, Telegan se angajează să facă un aeroport internaţional între Galaţi şi Brăila, un stadion cu 40.000 de locuri prin apropiere şi 10.000 de locuri de muncă prin construirea unei fabrici „a unui mare producător de automobile”.

Omul are şi soluţii de finanţare, căci a socotit el, revoluţionând toate teoriile economice, că dacă investeşte 4 milioane de euro în plaja publică din Galaţi, aceasta  ar aduce venituri anuale de 50 de milioane de euro, adică de aproape o jumătate de milion de euro în fiecare zi a celor patru luni din an în care se poate face plajă. 

Nici primarul în funcţie, Marius Stan (UNPR) nu se lasă mai prejos şi le dă garanţii gălăţenilor că va face un tunel pe sub Dunăre,  pentru care a şi comandat un foarte costisitor (peste 2,5 milioane de euro, putând ajunge la 4 milioane de euro) studiu de fezabilitate, deşi Guvernul a anunţat că nu va susţine o astfel de variantă de traversare a Dunării, în locul căreia este preferat un pod la Brăila.

În fine, tot la municipiul Galaţi avem parte de două megapropuneri din partea candidatului PNL, Nicuşor Ciumacenco, cel care visează un parc industrial de 500 de hectare (în condiţiile în care parcul deja existent, de 30 de hectare, are zero clienţi), dar şi transport public gratuit pentru toţi gălăţenii (un efort bugetar de vreo 15 de milioane de euro pe an).

Nici candidaţii din mediul rural nu cad în „păcatul” modestiei şi, printre multele promisiuni cu drumuri, locuri de muncă (este o adevărată inflaţie de investitori închipuiţi) şi poduri de toate felurile, descoperim una cu adevărat fabuloasă. Primarul de la Schela, Maricel Petrea (UNPR), promite nici mai mult, nici mai puţin decât că va promova o lege prin care vârsta de pensionare a locuitorilor comunei va fi redusă cu doi ani.

CITIŢI ŞI:

Cea mai tare pomană electorală din România: un primar gălăţean promite o lege pentru pensionarea consătenilor lui cu doi ani mai devreme

Satul unde violul aduce voturi. Tatăl unui tânăr care a violat în grup o copilă de 14 ani a fost ales primar: „Ci treabî ari primaru’ cu violu’ lu’ ficior-su’?”

Cum deşală bugetul public podul de hârtie de la Brăila şi tunelul virtual de la Galaţi. Cronica vrăjmăşiei seculare între vecinii de lângă Dunăre

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite