Locomotiva unui tren de persoane a luat foc în apropiere de Galaţi. Incendiul a fost provocat de un scurtcircuit

Locomotiva unui tren de persoane a luat foc în apropiere de Galaţi. Incendiul a fost provocat de un scurtcircuit

FOTO Arhivă Adevărul

Incidentul s-a petrecut duminică seară în jurul orei 18,00, la circa 20 de kilometri de Galaţi, în apropiere de halta Vasile Alecsandri. În trenul care circula pe ruta Mărăşeşti-Galaţi erau circa 200 de persoane. Nu au existat victime.

Starea foarte proastă a locomotivelor SNCFR iese din nou la iveală. Duminică seară, un tren personal care  circula pe ruta Mărăşeşti-Galaţi a oprit în câmp, în jurul orei 18,00, pe raza localităţii Vasile Alecsandri (circa 20 de kilometri de oraşul Galaţi), după ce mecanicul a observat să din locomotivă ieşea un fum gros.

Omul a sunat imediat la 112, la faţa locului deplasându-se patru autospeciale de stingere a incendiilor de la ISU Galaţi şi o ambulanţă SMURD.

Echipajele de intervenţie au rezolvat incendiul în doar câteva minute, însă acesta a fost doar un aspect al problemei. Nemulţumirile celor peste 200 de pasageri rămaşi în câmp, speriaţi şi revoltaţi de situaţie nu au putut fi „stinse” de pompieri”, cu atât mai mult cu cât problemele tehnice pe calea ferată sunt tot mai dese.

O parte dintre pasageri au ieşit la şosea pentru a căuta variante alternative să ajungă la Galaţi, în timp ce alţii au aşteptat ca la faţa locului să fie adusă, după circa o oră, o altă locomotivă care să o înlocuiască pe cea defectă.

„A fost un incendiu la partea electrică a locomotivei . Mecanicul locomotivei a intervenit cu extinctorul din dotarea locomotivei, a limitat, au venit şi echipajele noastre. Incendiul a fost localizat şi lichidat la nivelul locomotivei şi a motoarelor. Nu a fost pusă viaţa în pericol a pasagerilor, au fost aproximativ 200 de persoane. Cauza probabilă a incendiul este o defecţiune la sistemul electric al locomotivei, probabil un scurt-circuit”, a precizat lt. col. Eugen Chiriţă, purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: