Fostul deputat Mihail Boldea cere daune de 500.00 de euro pentru că a fost suspendat din avocatură în mod discriminatoriu

Fostul deputat Mihail Boldea cere daune de 500.00
de euro pentru că a fost suspendat din avocatură în mod discriminatoriu

Mihail Boldea Foto: arhivă Adevărul

În urma unei decizii a Curţii de Apel Iaşi din 2014, Mihail Boldea a primit dreptul de a profesa din nou ca avocat, după ce fusese suspendat de Baroul Galaţi ca urmare a punerii sub acuzare într-un dosar penal, dar colegii săi au refuzat să îl repună în drepturi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Fostul parlamentar de Galaţi, Mihail Boldea, a deschis un proces la Curtea de Apel Bucureşti împotriva Baroului Galaţi, din care face parte, şi Uniunii Naţionale a Barourilor din România.

Boldea cere 500.000 de euro drept daune pentru că i s-a refuzat dreptul de a profesa ca avocat, deşi Curtea de Apel Iaşi hotărâse în 2014 că acesta poate acorda asistenţă juridică. Instanţa ieşeană este chiar cea care îl judecă în prezent într-un dosar penal pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi constituire a unui grup infracţional organizat.

”Le cer 250.000 de euro daune materiale pentru onorariile pe care nu le-am încasat timp de doi ani şi jumătate, cât nu mi-au dat dreptul să profesez, deşi exista o decizie judecătorească în sensul ăsta, şi 250.000 de euro ca daune morale pentru că nu sunt chiar oricine, sunt doctor în drept şi am o anumită reputaţie”, ne-a declarat fostul deputat.

Interesant este că cererea de despăgubiri asupra căreia Curtea de Apel Bucureşti este chemată să se pronunţe este întemeiată pe discriminare. Mihail Boldea susţine că doar lui i s-a refuzat dreptul de a profesa, deşi există mai multe cazuri de avocaţi din Baroul Galaţi care au fost judecaţi pentru fapte penale, care au continuat să acorde asistenţă juridică în perioada cât au fost judecaţi şi chiar după ce au fost condamnaţi penal prin decizii definitive.

Un exemplu este avocatul Valentin Marius Lupu, care profesează în continuare, deşi a fost condamnat definitiv la un an şi opt luni de închisoare pentru şantaj, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. 

citeste totul despre: