Diplome de excelenţă şi premii în bani pentru studenţii şi profesorii care au câştigat medalia de aur la concursul Ecotrophelia Europe 2018

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi, în cadrul şedinţei ordinare, Consiliul Judeţean Galaţi a premiat echipa de studenţi şi profesori care şi-a adjudecat medalia de aur la prestigiosul concurs de inovaţie în domeniul alimentar Ecotrophelia Europe 2018.

Forul deliberativ judeţean le-a premiat astăzi, 29 noiembrie, pe studentele Ana-Georgiana Popa, Alina-Marina Chirilă şi Adelina Pricope, precum şi pe coordonatorii echipei, profesorul Daniela Borda, şeful lucrări Iulia Bleoancă şi doctorandul Florentina Bucur.

Tinerele au reuşit să valorifice cu succes zerul rezultat în urma fabricării unor brânzeturi şi să realizeze această îngheţată, adresată inclusiv celor care suferă de intoleranţă la lactoză.

Îngheţata bio ”Whoopie Ice”, realizată exclusiv din zer dulce concentrat, a fost creată în laboratorul Facultăţii de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor din Galaţi şi are în componenţă smântână, gutui şi pulpă de prune, fructe cu zaharuri glicemice scăzute, bogate în vitamine şi antioxidanţi.

Pe deasupra, îngheţata produsă la Galaţi are un topping fabricat din gelatină obţinută din extract de gutuie, al cărei conţinut de zahăr este scăzut. Îngheţata poate fi consumată şi de persoanele cu intoleranţă la lactoză, deoarece este fabricată din lactoză hidrolizată.

“Am premiat excelenţa şi am răsplătit inovaţia, munca şi creativitatea celor care au adus medalia de aur la Galaţi şi ne-au creat astfel o mare bucurie. Fiecare membru al echipei a primit o diplomă de excelenţă şi un premiu în valoare de 1.500 de lei. Felicit întreaga echipă pentru performanţa obţinută şi pentru faptul că au demonstrat că prin muncă, dăruire şi seriozitate se pot obţine rezultate deosebite”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite