Cum se pregăteşte deliciosul pui umplut cu spanac. Se serveşte cu cartofi noi, salată de leurdă şi leuştean

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: retetemerisor.ro
Foto: retetemerisor.ro

Secretul pentru reuşita reţetei este pregătirea termică prealabilă a ingredientelor şi ordinea în care acestea sunt adăugate pentru formarea compoziţiei. Salata de leurdă cu leuştean, alături de usturoi, lămâie şi cartofii noi vor completa gustul apetisant al preparatului.

Începem prin a dezosa pieptul de pasăre, înlăturăm pieliţa şi îl tăiem în două. Opărim spanacul în apă cu sare timp de 5 minute, îl scurgem bine apoi şi îl tocăm, după ce în prealabil am înlăturat mijlocul şi cotoarele.

”Curăţăm ceapa, o tocăm mărunt şi o călim în puţin ulei, adăugăm spanacul, punem sare şi piper după gust,  un căţel de usturoi tocat mărunt pentru aromă şi punem apoi şi telemeaua”, explică Nichi Mărăcine, maestru de artă culinară.

Ingrediente pentru patru porţii:

-Un pui-1,2-1,4 kilograme;

-Spanac sau ştevie-700 de grame;

-Telemea-150 de grame;

-Ceapă-300 de grame;

-Ulei-100 de mililitri;

-Sare şi piper, după gust:

-Ouă-două bucăţi;

-Usturoi-un căţel.

Se formează astfel o compoziţie, peste care vom adăuga un ou, care în timpul preparării termice va lega spanacul sau ştevia, după caz, cu ceapa şi celelalte ingrediente. Vom face o tăietură de-a lungul celor două părţi ale pieptului de pui, creând nişte buzunăraşe unde vom introduce compoziţia. 

”Trebuie să fim atenţi pentru a nu umple foarte mult pieptul de pui cu compoziţie, deoarece, în timpul preparării termice, carnea se va strânge, iar o parte din umplutură va ieşi. După ce am făcut acest lucru, vom prinde marginile tăieturilor cu scobitori şi vom sota în puţin ulei puiul şi compoziţia cu care l-am umplut timp de 10-15 minute”, detaliază maestrul Nichi Mărăcine.

În prealabil, încălzim cuptorul la o temperatură de 220 de grade, unde vom introduce puiul într-o tavă tot pentru 10-15 minute, astfel încât să se pătrundă bine şi să capete acea frumoasă culoare aurie.

Cât timp preparatul este la cuptor vom pregăti o salată de leurdă cu leuştean, alături de o ceapă verde, un căţel de usturoi zdrobit, lămâie, sare şi puţin ulei. Curăţăm apoi câţiva cartofi noi, îi fierbăm timp de câteva minute în apă cu sare, îi tăiem şi îi condimentăm cu sare, piper şi usturoi, introducându-i la cuptor pentru 40 de minute. 

Cartofii vor fi pregătiţi, de preferat, înainte de a introduce puiul la cuptor, iar la final vom presăra peste ei şi puţin mărar pentru a se întrepătrunde aromele. După ce scoatem puiul cu spanac de la cuptor, îl lăsăm puţin să se tempereze, servindu-l apoi cu salata de leurdă cu leuştean şi cartofi noi.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite