Cum arată cea mai complexă şi scumpă construcţie realizată din 1989 încoace în zona de sud a Moldovei VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
sursa: CJ Galati
sursa: CJ Galati

Se lucrează în ritm alert la podul hobanat al drumului de centură, cea mai complexă lucrare de infrastructură din Galaţi din ultimii 30 de ani. Zilele acestea, constructorii vor turna peste 1.800 de tone de oţel, au anunţat autorităţile.

Podul hobanat face parte din Drumul de Centură, cel mai mare proiect de infrastructură din ultimii 30 de ani din Galaţi, investiţie de aproximativ 40 de milioane de euro.  Pentru realizarea fundaţiei celor două structuri de sprijin ale podului s-au forat 40 de piloţi la o adâncime de 26 de metri.

Până la această dată, s-au realizat sute de foraje, s-au folosit sute de tone de fier şi s-au turnat mii de metri cubi de beton

Zilele acestea, constructorii profită de vremea frumoasă de afară şi lucrează la cele două picioare ale pilonului central.

GALERIE FOTO CU STADIUL CONSTRUCTIEI

„În prezent, se lucrează în etape la cele două picioare ale pilonului central, care la final trebuie să ajungă la o înălţime de 62 de metri. De asemenea, se lucrează şi la confecţionarea tronsoanelor de tablier, care înseamnă peste 1800 de tone de oţel. Tronsoanele metalice vor fi asamblate la faţa locului”, a anunţat, marţi, Costel Fotea, preşedintele consiliului Judeţean Galaţi.

Podul hobanat, o construcţie unică în sud estul României, va fi înalt cât un bloc de 24 de etaje. Construcţia va avea înălţimea de 62 de metri, o lungime de aproximativ 500 de metri liniari şi este prevăzut cu patru benzi de circulaţie. La final, va fluidiza foarte mult traficul în zonă, deoarece conducătorii auto nu vor mai fi forţaţi să intre prin oraş pentru a-şi continua drumul pe Centura Galaţiului.

Podul hobanat face parte din Drumul de Centură, cel mai mare proiect de infrastructură din ultimii 30 de ani. Investiţia de aproximativ 40 de milioane de euro prevede modernizarea a 10,45 km de drum, care pe unele porţiuni va avea patru benzi de circulaţie, piste pentru biciclişti, cu o lungime totală de 6,5 km. 

Vă recomandăm şi: 

Cel mai scump pod din România a atins înălţimea maximă a stâlpilor. Care este stadiul şantierului de la Dunăre VIDEO

Podul peste Dunăre de la Brăila. Imagini spectaculoase din dronă VIDEO

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite