Compania care deţine cel mai mare combinat din România vrea să producă oţel pe bază de hidrogen în Franţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
sursa: Libery Galaţi
sursa: Libery Galaţi

Compania care deţine combinatul siderurgic Galaţi vrea să producă oţel pe bază de hidrogen.În acest sens, Liberty Steel, Paul Wurth şi SHS - Stahl-Holding-Saar au semnat un Memorandum de înţelegere pentru dezvoltarea unei unităţi mari care să producă oţel pe bază de hidrogen, în Franţa.

„LIBERTY Steel Group, parte a liderului industriei durabile GFG Alliance, deţinută de Sanjeev Gupta, a semnat un Memorandum de Înţelegere cu Paul Wurth şi SHS - Stahl-Holding-Saar (SHS) pentru a evalua construirea şi operarea unei unităţi care să producă oţel pe bază de hidrogen la Dunkerque, în Franţa. Dacă va fi pusă în practică, uzina ar fi una dintre primele operaţiuni de acest tip din Franţa. Parteneriatul va evalua dezvoltarea unei fabrici de hidrogen de 1 GW şi a unei instalaţii de Reducere Directă a Fierului (DRI) de 2 milioane de tone pe an, în apropierea combinatului ALVANCE Aluminium de la Dunkerque”, se precizează într-un comunicat de presă al Liberty Galaţi. 

    

Potrivit sursei citate, instalaţia DRI va utiliza iniţial un amestec de hidrogen şi gaze naturale drept combustibili, pentru a produce fier redus direct (DRI) şi fier brichetat la cald (HBI), înainte de a trece la utilizarea 100% a hidrogenului, odată ce unitatea de electroliză va fi gata.  DRI / HBI vor fi utilizate în principal în cuptorul cu arc electric al LIBERTY Ascoval din Franţa, dar orice surplus va fi utilizat în combinatele siderurgice integrate de la Galaţi şi Ostrava ale LIBERTY, precum şi în combinatele grupului SHS Dillinger şi Saarstahl din Germania.

   

Între acestea, partenerii s-au concentrat strategic pe dezvoltarea tehnologiei, care va permite industriei siderurgice să-şi atingă obiectivele ecologice ambiţioase, LIBERTY desfăşurând în întreaga lume programe neutre de carbon, ca parte a ambiţiei sale de a atinge neutralitatea de carbon până în 2030. 

  

„Acest proiect va concretiza potenţialul oţelului şi hidrogenului care lucrează împreună pentru a-şi rezolva problemele reciproc. Industria noastră trebuie să reinventeze rapid producţia de oţel, deoarece nevoia de a ne reduce emisiile devine din ce în ce mai presantă, pe fondul creşterii cererii globale pentru produsele noastre şi a presiunii legislative de a deveni neutri în carbon. Fabricarea oţelului cu hidrogen are potenţialul de a rezolva această problemă şi suntem hotărâţi să colaborăm cu parteneri care gândesc la fel ca noi pentru a face acest lucru să se întâmple. Franţa este locul ideal pentru a experimenta, datorită patrimoniului său industrial puternic, forţei de muncă calificate şi infrastructurii energetice cu emisii reduse de carbon. Împreună cu aceşti parteneri avansaţi şi dedicaţi din punct de vedere tehnologic, aşteptăm cu nerăbdare să explorăm potenţialul de producere a oţelului cu adevărat neutru în carbon, folosind “hidrogen verde”,  pentru a ne ajuta să realizăm produse GREENSTEEL.” , 

a declarat Sanjeev Gupta, preşedintele executiv al GFG Alliance şi LIBERTY Steel Group.

Vă recomandăm şi: 

Oţelul produs de combinatul siderurgic de la Galaţi, folosit la construirea noilor poduri de pe autostrada A10

Combinatul siderurgic de la Galaţi va construi două unităţi de producere a energiei electrice în parteneriat cu Romgaz

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite