Autoturism căutat în Spania, descoperit de poliţiştii de frontieră gălăţeni

Autoturism
căutat în Spania, descoperit de poliţiştii de frontieră gălăţeni

Autoturismul a fost confiscat. Foto: Poliţia de Frontieră

Un tânăr de 25 de ani din Republica Moldova a vrut să introducă autoturismul în ţară, dar poliţiştii de frontieră au descoperit că acesta era declarat furat din Spania.

Ştiri pe aceeaşi temă

Totul s-a petrecut la Punctul de Trecere a Frontierei Oancea, acolo unde s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor trecerii frontierei, pe sensul de intrare în ţară, Valerii C., având dublă cetăţenie română şi Republica Moldova, în vârstă de 25 de ani, care conducea un autoturism marca Seat Toledo, înmatriculat peste Prut.

„În urma verificărilor specifice efectuate lucrătorii noştri au constatat că pentru autoturismul în cauză este emisă o alertă de autorităţile din Spania, de la sfârşitul lunii martie a.c., acesta figurând ca bun căutat în vederea confiscării. În legătură cu cele constatate, bărbatul a declarat că a achiziţionat autoturismul în cursul lunii noiembrie 2011, de la un conaţional contra sumei de 4.250 euro precizând totodată că nu a avut cunoştinţă despre faptul că autoturismul ar figura ca fiind declarat furat”, ne-a săpus purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Galaţi, Ion Irimia.

Poliţiştii de frontieră au întocmit pe numele bărbatului lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la furt.

Autoturismul în valoare de 22.063 lei a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările