Încărcătoare solare pentru telefoane, disponibile gratuit în cinci zone din municipiul Galaţi

Încărcătoare solare pentru telefoane, disponibile gratuit în cinci zone din municipiul Galaţi

Modelul de încărcatoare solare folosit de olandezi FOTO Arhiva Adevărul

Primăria Galaţi a lansat un anunţ de achiziţie publică în acest sens, termenul de depunere a ofertelor fiind 12 septembrie, iar bugetul maxim alocat ridicându-se 50.000 de lei. După finalizarea procedurii, sistemele vor fi instalate în cel mult 90 de zile adică undeva în luna decembrie.

Primăria municipiului Galaţi face încă un pas în direcţia ”Smart City” şi doreşte să pună la dispoziţia cetăţenilor, în cinci zone ale oraşului, încărcătoare solare pentru telefoanele mobile şi pentru alte gadget-uri.

”Este încă un element pentru ca Galaţi să devină Smart City, după simplificarea procedurilor pentru obţinerea certificatului de urbanism, emiterea Avizului Comun pentru obţinerea rapidă a autorizaţiei de construire, sistemul informatic integrat de management al documentelor aflat în implementare, aplicaţia mobilă Galati City App, proiectul cu finanţare europeană pentru instalarea de reţele Wi-Fi sau sistemul de e-ticketing, tot în implementare”, a declarat Ionuţ Pucheanu, primarul municipiului Galaţi. 

Astfel, acum se doreşte amplasarea a cinci stâlpi solari, pentru încărcarea telefoanelor mobile, tabletelor sau camerelor foto în următoarele locuri publice: Parc Viva, Grădina Publică, Orăşelul Copiilor, Zona Spicu şi Zona Potcoava de Aur.

Stâlpii solari vor fi independenţi de reţeaua electrică. Astfel, aceştia vor fi prevăzuţi cu panouri fotovoltaice, acumulatori solardeep cycle, controler solar special cu pornire şi oprire automată, priză dublă usb2.1Ax3=6 fast charger. Aceştia pot fi echipaţi opţional cu sisteme precum: Google Assistant Voice Control; iluminat exterior şi ambiental; supraveghere video trafic; priză exterioară pentru laptopuri, trotinete, hoverboard-uri, scutere sau biciclete electrice; staţie meteo profesională; panouri LED video.

În acest scop a fost lansat anunţul privind organizarea achiziţiei publice în vederea atribuirii contractului pentru obiectivul ”Servicii de furnizare şi montare încărcătoare solare pentru telefoanele mobile”, cu o valoare estimată de 50.000 de lei (fără TVA). Ofertele sunt aşteptate până la data de 12 septembrie, criteriul de atribuire fiind preţul cel mai scăzut care se va aplica pentru ofertele care îndeplinesc cerinţele din caietul de sarcini.

Termenul de livrare, instalare şi punere în funcţiune a încărcătoarelor stradale este de 90 de zile de la data intrării în vigoare a contractului. Serviciile de mentenanţă se vor desfăşura pentru perioada cât sistemele sunt în garanţie şi sunt gratuite.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: