500 de oameni stau în trenuri înzăpezite de peste 40 de ore

500 de oameni stau în trenuri înzăpezite de peste 40 de ore

Aşa arăta astăzi dimineaţă garnitura feroviară din gara Făurei. Foto: Marius Martin

Confuzie, teamă şi o doză mare de dezinformare, cam acestea sunt cuvintele de ordine din cele două trenuri blocate în câmp, la 7-8 kilometri de Făurei. Oamenii sunt nemâncaţi, au stat o bună vreme în frig şi n-au mai dormit de luni dimineaţă.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE 11.50 FOTO Mărturii din trenul groazei blocat la Făurei: "Asistenţii le scot firele unor bolnavi operaţi"

UPDATE 09.20 Călătorii trenului care este blocat de peste 49 de ore în câmp, lângă Făurei, vor să dea foc unui vagon pentru a atrage atenția călătorilor, aceștia fiind foarte revoltați din cauza dezinformării și lipsei de interes. Citeşte mai multe AICI

UPDATE 08.00

De aproape 12 ore, garniturile de tren au fost duse în gara Făurei. Oamenii au primit atunci de la Jandarmeriei eugenii şi bidoane cu apă. De atunci însă, nimeni nu a mai venit să le spună nimic. Oamenii sunt disperaţi, nu ştiu ce se va întâmpla cu ei. Spre dimineaţă, pe la ora 5.00, Jandarneria le-a adus oamenilor pâine şi parizer.

"Asta ne trebuie nouă acum, parizer, când noi îngheţăm şi n-am mai văzut la faţă conductorul de tren de aseară", spune în pragul disperării unul dintre călători.

ORA 00.00

De ore în şir, cele două garnituri blocate în nămeţi - una venită dinspre Constanţa, cealaltă care se îndrepta către Braşov - aşteaptă o soluţie salvatoare din partea autorităţilor feroviare. Din păcate, nimeni nu ştie ce se întâmplă.

"Mergem o jumătate de kilometru înainte, apoi ne întoarcem înapoi o jumătate de kilometru. Nu mai înţelegem nimic. Ni se spune mereu să stăm liniştiţi că problema se va rezolva", spune un pasager din tren care ar fi trebuit să ajungă la Ploieşti pentru a prinde o cursă către Danemarca.

Cei de la CFR Călători nu au reuşit să-i convingă că sunt stăpâni pe situaţie, aşa cum nici pe noi nu ne-au convins cei de la Dispeceratul din Galaţi.

"Nu ştim când vom rezolva problema, încercăm să-i aducem la Galaţi, după care să formăm o altă garnitură care să plece spre Ploieşti, dar prin Mărăşeşti. Facem toate eforturile, am apelat şi la ISU, avem patru locomotive acolo, sperăm să rezolvăm problema", spune dispecerul.

Până atunci, oamenii din tren încep să strige de disperare, nu mai folosesc toaletele pentru că sunt murdare, iar de atipit nici nu poate fi vorba.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: