431 de case pentru specialiştii gălăţeni

Prefectura Galaţi a centralizat datele cu privire la necesarul de locuinţe pentru specialiştii din mediul rural în cadrul Programului „Renaşterea satului românesc – 10 case pentru specialişti”, derulat de Guvernul României. 431 de profesori, medici şi poliţişti vor primi locuinţe ANL.

Ştiri pe aceeaşi temă

Astfel, din cele 62 de unităţi administrativ-teritoriale care se încadrează în acest program, 12 au comunicat că nu deţin terenuri în intravilan. Primăria Corod are lucrări în curs, iar Primăriile Cuza Vodă şi Schela au solicitat finanţarea construirii a câte unui bloc ANL cu 15 apartamente.

„În total, judeţul Galaţi a propus construirea a 431 de locuinţe pentru cei 499 de tineri specialişti (profesori, medici, poliţişti) care lucrează în mediul rural. Dintre acestea, 198 sunt locuinţe cu două camere şi 233 cu trei camere”, a declarat purtătorul de cuvânt al Prefecturii, Petrica Paţilea Crângan.

Programul a fost aprobat prin Hotărârea de Guvern nr. 151/23 februrie 2010. Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, prin Agenţia Naţională pentru Locuinţe, urmează să facă demersurile necesare şi să încheie acorduri cu autorităţile administraţiei publice locale, pentru punerea la dispoziţie a terenurilor necesare, cu titlu de folosinţă gratuită.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările