40 kilograme de peşte pescuit ilegal, descoperite de poliţiştii de frontieră brăileni

40 kilograme de peşte pescuit ilegal, descoperite de poliţiştii de frontieră
brăileni

Peştele a fost confiscat de poliţiştii de frontieră. Foto: adevărul

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brăila au depistat pe timpul desfăşurării unei acţiuni specifice de combatere a braconajului piscicol, trei bărbaţi care pescuiseră 40 kilograme de peşte, cu ajutorul unei plase tip monofilament,  fără a deţine autorizaţia necesară.

Poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brăila au depistat ieri, în jurul prânzului, în zona kilometrului 106 al fluviului Dunărea, într-o barcă cu motor, trei bărbaţi, care pescuiau comercial fără a deţine licenţa necesară, cu ajutorul unei plase de pescuit tip monofilament cantitatea de 40 kilograme de peşte.
În urma verificărilor specifice efectuate, poliţiştii de frontieră au stabilit că persoanele sunt cetăţenii români Bogdan M., Gheorghe T. şi Daniel M., cu vârste cuprinse între  22 şi 36 ani, domiciliaţi pe raza judeţului Brăila.

Plasa de pescuit şi barca au fost ridicate în vederea confiscării, iar cantitatea de peşte capturată a fost predată unei unităţi de profil pentru valorificare.

Poliţiştii de frontieră brăileni au întocmit lucrare penală pe numele celor doi bărbaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de nedeţinerea licenţei de pescuit/autorizaţiei de pescuit comercial, pescuit recreativ/sportiv şi producerea, importul, deţinerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă tip monofilament.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: