Vinexport a cerut  insolvenţa la Tribunalul Vrancea

Vinexport a cerut  insolvenţa la Tribunalul Vrancea

Problemele în justiţie ale patronului Vinexport Liviu Jitea şi-au pus amprenta pe activitatea societăţii

Compania deţinută de omul de afaceri Liviu Jitea are pierderi de peste 430.000 de euro, iar primul termen pentru cererea de insolvenţă a fost stabilit pe data de 30 aprilie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Unul dintre cei mai vechi producători de vinuri din ţară, Vinexport Vrancea, şi-a cerut insolvenţa la Tribunalul Vrancea.

Vinexport  a raportat anul trecut pierderi în valoare de 431,3 mii de euro la o cifră de afaceri de 5,6 milioane de euro.

Producătorul avea 135 de anagajaţi, dar odată cu problemele din justiţie ale patronului societăţii, Liviu Jitea, au apărut şi degringolada din unitate.

În ultimii ani, societatea se revigorase, ca urmare a exporturilor masive pe piaţa din China.


Potrivit economica.net, Vinexport are o istorie de peste 60 de ani în producţia de vinuri.

În 1949 se numea Fructexport şi avea ca obiect de activitate exportul fructelor si al vinurilor. Din 1967, societatea se numeşte Vinexport, iar după Revoluţie a intrat în declin, pentru ca, la sfârşitul anului 1999, să vândă majoritatea activelor.

Începând cu anul 2000, societatea s-a aflat pe un drum ascendent, plasându-se pe locul 5- 6 din punct de vedere al volumului producţiei.

Mai puteţi citi:

Cine este Liviu Jitea, milionarul din Top 300

VIDEO Sechestru pe firmele lui Liviu Jitea de la Focşani

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos: