VIDEO Lecturi publice în autobuzele din Focşani. „Biblio-povestaşii” citesc pentru călători şi le strecoară cărţi pe scaune

VIDEO Lecturi publice în autobuzele din Focşani. „Biblio-povestaşii” citesc pentru călători şi le strecoară cărţi pe scaune

Bibliopovestaşii au spus poveşti oamenior pe microbuz FOTO Ştefan Borcea

„BiblioPovestaşii” este un proiect al angajaţilor Bibliotecii Judeţene "Duiliu Zamfirescu", făcut în parteneriat cu regia de transport din Focşani, care-şi propune stimularea lecturii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Timp de şase luni, voluntarii Bibliotecii Judeţene ”Duiliu Zamfirescu” Vrancea care fac parte din programul „BIBLIOPOVESTAŞII” şi vor aduce mai aproape de oameni povestea, cartea şi cuvântul.

Două echipe de BiblioPovestaşi – Florina Beşleagă şi Roxana Oprişan, Ioana Boboc şi Ştefania Scăunaşau interpretat două poveşti care au adus zâmbete pe feţele călătorilor din autobuz.

Au pus cărţi pe scaunele călătorilor şi le-au oferit cu drag semne de carte şi calendare ce îndeamnă la lectură.

„Unii au privit cu suspiciune dar, cei mai mulţi au fost încântaţi de idee şi de noutatea ei pentru oraşul nostru. O doamnă chiar a exclamat: «în sfârşit, civilizaţia din străinătate a ajuns şi în oraşul nostru! Să găsesc o carte în autobuz şi să pot citi sau împrumuta, mi se pare fantastic! Voi aduce şi eu, cu siguranţă, o carte pentru autobuz»”.

În următoarele 6  luni, BiblioPovestaşii vor face acelaşi lucru: spun poveşti şi împrumută cărţi săptămânal, pe traseele 1, 4, 7 şi 9 din Focşani. Sunt trasee care străbat oraşul de la un capăt la altul.

„Mulţumim domnului director de la SC Transport Public Focşani, Ion Diaconu, pentru cât de repede şi frumos a acceptat ideea noastră şi ne-a sprijinit în punerea ei în aplicare! E minunat să vezi cum se implică membrii comunităţii noastre – de la voluntari la parteneri sau colaboratori, până la instituţii sau organizaţii care, cred în puterea lecturii, a dăruirii şi a implicării.Mulţumim, Hypermarketului Carreforur şi domnişoarei Corina Ionaşcu pentru cărţile donate pentru focşăneni şi le mulţumim tuturor celor care au dăruit cărţi sau o vor face de acum încolo. Asta înseamnă comunitate, imlicare, dăruire”, a precizat Margareta Tătăruş, coordonatorul proiectului.

Programul de voluntariat BIBLIOPOVESTAŞII este iniţiat în urma selectării Bibliotecii Judeţene Vrancea în proiectul naţional ”Raftul cu iniţiativă  – Dezvoltarea de programe de voluntariat în biblioteci” implementat în perioada mai 2014-iunie 2015 de Pro Vobis – Centrul Naţional de Resurse pentru Voluntariat în parteneriat cu Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România (ANBPR).

Mai puteţi citi:

FOTO VIDEO "BiblioPovestaşii", voluntarii care promovează altfel lectura

Proiectul, derulat de Biblioteca Judeţeană „Duiliu Zamfirescu”, cu sprijinul voluntarilor, îşi propune să implice comunitatea în stimularea lecturii.


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: