Terenurile MOPAF, la vânzare pentru 6 milioane de euro. Lichidatorul firmelor care deţin o suprafaţă importantă a făcut o ofertă Primăriei Focşani

Terenurile MOPAF, la vânzare pentru 6 milioane de euro. Lichidatorul firmelor care deţin o suprafaţă importantă a făcut o ofertă Primăriei Focşani

Terenul fostului MOPAF este de vânzare

Suprafaţa de teren aparţine unor firme din Bucureşti aflate în faliment şi care au datorii importante la bugetul local.

Ştiri pe aceeaşi temă

După ce acum doi ani Primăria Focşani a avut în vedere negocierea cumpărării unei suprafeţe de 20 de hectare, care a aparţinut fostului Combinat de Prelucrare a Lemnului, MOPAF, negociere care nu a mai avut loc din cauza unor probleme în instanţă a celor două firme proprietare, edilul Cristi Misăilă a prezentat, în Consiliul Local, o ofertă venită din partea evaluatorului celor două societăţi aflate în insolvenţă.

Vorbim de o suprafaţă de 19 hectare, de care proprietarii terenului şi-au arătat disponibilitatea de a se descotorisi de ea pentru suma de şase milioane de euro.

Primarul le-a spus consilierilor locali că ar fi o oportunitate pentru oraş să fie achiziţionat acest teren. Mai întâi este nevoie de un acord de principiu al aleşilor, astfel încât, ulterior, să fie făcută o evaluare a terenului şi apoi o negociere pentru preţul de cumpărare.

Primăria Focşani are de încasat peste 670.000 de euro de la cele două firme, reprezentând impozite şi majorări de întârziere. Primarul spune că este de importanţă strategică acest teren, care ar putea schimba faţa oraşului.

Acesta a prezentat şi ideea directorului ENET, Manole Merchea, pentru a se face acolo un mare depozit de frig legume- fructe pentru toţi producătorii din Vrancea. Misăilă a mai precizat că, dacă în urmă cu doi ani exista posibilitatea atragerii de fonduri europene pentru acest teren, acum această variantă nu mai este de actualitate, întrucât s-a încheiat sesiunea de depunere de proiecte.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: