Sute de amenzi date de poliţişti în perioada sărbătorilor de Paşte

Sute de amenzi date de poliţişti în perioada sărbătorilor de Paşte

Poliţiştii au dat multe amenzi

Poliţiştii vrânceni au fost la datorie, pe toată perioada minivacanţei de Paşte, pentru ca cetăţenii să petreacă în linişte şi siguranţă sărbătoarea Învierii Domnului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Astfel, peste 130 de poliţişti au acţionat zilnic pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care  puteau afecta siguranţa cetăţenilor şi au intervenit la 254 de evenimente, dintre care 215 au fost sesizate prin apel 112.

Totodată, pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 506 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 152.298 lei şi au confiscat bunuri în valoare de peste 4.667 lei.

"De asemenea, poliţiştii de ordine publică au aplicat în această minivacanţă 69 de sancţiuni, la Legea 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, în valoare de peste 27000 lei şi 15 la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite. Pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră, în perioada 5–9 aprilie a.c., poliţiştii au desfăşurat acţiuni pe drumurile publice comunale, judeţene, naţionale şi europene de pe raza întregului judeţ, fiind constatate 20 de infracţiuni şi aplicate 389 de sancţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice. Faţă de o persoană a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore pentru săvârşirea infracţiunilor de vătămare corporală din culpă, conducere fără permis de conducere şi sub influenţa alcoolului. Ca măsuri complementare, au fost reţinute 25 de permise de conducere dintre care 4 pentru consum de alcool, 7 pentru viteză excesivă şi au fost retrase 13 certificate de înmatriculare auto", potrivit IPJ Vrancea.

 

 

citeste totul despre: