Spitale desfiinţate / O parte din personal a intrat în şomaj, iar pacienţii au refuzat să meargă la Spitalul Judeţean şi se tratează acasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O parte din personalul din spitalele de la Odobeşti şi Mărăşeşti şi-a depus cereri de angajare la celelalte unităţi cu posturi vacante. Angajaţii rămaşi fără posturi au intrat în şomaj sau au cerut pensionare anticipată. Spitalul Mărăşeşti ar putea deveni cămin pentru bătrâni, însă la Odobeşti clădirea spitalului va intra în conservare.

Desfiinţarea celor două spitale orăşeneşti de la Odobeşti şi Mărăşeşti a creat un adevărat haos în râdul angajaţilor, dar şi a pacienţilor.

Conform conducerii DSP, cei 112 angajaţi, câţi erau în cele două unităţi exceptând personalul TESA, şi-au depus cerere de angajare la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vrancea urmând a fi repartizaţi la celelalte unităţi sanitare cu paturi din judeţ.

"Tot personalul din cele două unităţi au depus cereri la noi şi urmează să îi repartizăm. Avem loc pentru toată lumea, mai puţin pentru un chimist de la Mărăşeşti. Dar vom încerca să îi găsim loc la Panciu sau chiar la noi la DSP", susţine Cătălin Graur, directorul DSP Vrancea.

Deşi conducerea Direcţiei de Sănătate Publică ne asigură că tot personalul din spitalele Odobeşti şi Mărăşeşti va fi încadrat în muncă în judeţ, o parte din angajaţii celor două unităţi a intrat în şomaj sau a cerut pensionare anticipată.

Aceasta pentru că posturile vacante din Vrancea sunt insuficiente la capitolul infirmiere comparativ cu numărul personalului disponibilizat din unităţile desfiinţate.

La spitalul Odobeşti, de exemplu, au rămas fără slujbă 26 de infirmiere şi alte 18 la Mărăşeşti, iar numărul total de posturi vacante la această categorie la nivelul întregului judeţ este de 29.

Externări pe bandă rulantă

"La noi, la Odobeşti, din 72 de angajaţi, doar 45 au cerut angajare la DSP pentru că mulţi au intrat în şomaj sau au cerut pensionare anticipată. Este bine şi aşa, dar nu cred că vor încadra în muncă mai mult de 20. Este bine dacă se reuşeşte cu 20. Eu sunt economist şi stau aici să închid poarta", ne-a declarat Florin Monac, directorul spitalului din Odobeşti.

Cum decizia de desfiinţate a spitalelor a venit pe fugă, tot aşa au fost externaţi şi pacienţii. Toţi cei 63 de bolnavi internaţi la Mărăşeşti şi la Odobeşti au fost externaţi într-o singură zi.

"O singură persoană am transferat-o la Judeţean, la Psihiatrie. Restul, au fost toţi externaţi. O parte mai avea de stat în spital, dar pentru că stau aproape de Odobeşti nu au vrut să meargă la Focşani, la Spitalul Judeţean şi au plecat acasă să îşi continue tratamentul. Oricum şi în cazul acestora punctul critic trecuse, erau în partea a doua a tratamentului", ne-a declarat dr. Ilie Manole, directorul medical de la spitalul Odobeşti.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite