Parcul Industrial Focşani-Răstoaca bate pasul pe loc

Parcul Industrial Focşani-Răstoaca bate pasul pe loc

Bovinele se bucură deocamdată de iarba verde a islazului

Consiliul Judeţean Vrancea a depus încă de acum mai bine de doi ani la Agenţia de Protecţie a Mediului Planul Urbanistic Tonal în vederea obţinerii acordului de mediu pentru parcul industrial.

Ştiri pe aceeaşi temă


Autorităţile din Vrancea vorbesc de mai bine de zece ani de realizarea unui parc industrial în judeţ, cu scopul de a atrage investitori în special pentru crearea de noi locuri de muncă.

Pe lângă aeroport şi autostradă, şeful Consiliului Judeţean Vrancea prezenta în campania electorală prezidenţială din anul 2014 planul noului parc industrial, după că instituţia pe care o conduce a preluat în domeniul public 50,9 hectare de teren care se află la limita dintre localităţile Focşani şi Răstoaca.

În decembrie 2014, Consiliul Judeţean Vrancea a depus la Agenţia de Protecţie a Mediului Planul Urbanistic Zonal,  în vederea obţinerii acordului de mediu pentru parcul industrial. Planul este întocmit de firma Arco Proiect, condusă de arhitectul Florin Mîndru, fost consilier local PSD, care a primit pentru lucrare suma de 111.030 de lei.

Practic, din 2014 şi până acum lucrurile s-au mişcat în ritm de melc, ca să nu spunem deloc. Cel puţin aşa reiese din răspunsul Consiliului Judeţean.

“În prezent au fost prevăzute sume în bugetul propriu al Consiliului Judeţean Vrancea destinate elaborării studiilor de impact asupra mediului, premergătoare obţinerii acordului de mediu necesar supunerii spre aprobare a documentaţiei de urbanism. De asemenea, a fost elaborat Planul Urbanistic Zonal şi un studiu de fezabilitate pentru infrastructura necesară parcului industrial, urmând ca după aprobarea documentaţiei de urbanism să se solicite atestarea parcului industrial Focşani-Răstoaca de către Guvernul României”, se arată în răspunsul semnat de Marian Oprişan, preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea.

Autorităţile nu au prezentat şi un termen pentru finalizarea parcului industrial.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările