FOTO VIDEO Michèle Ramis, ambasadorul Franţei la Bucureşti, în vizită la Odobeşti. Ce a spus despre legăturile dintre Franţa şi România

FOTO VIDEO Michèle Ramis, ambasadorul Franţei la Bucureşti, în vizită la Odobeşti. Ce a spus despre legăturile dintre Franţa şi România

Michèle Ramis, întâmpinată de oficialii oraşului  FOTO: Alexandra Tătaru

Ambasadorul Franţei a vorbit cu această ocazie despre trei dintre cei mai mari prieteni ai ţării noastre în decursul istoriei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Excelenţa Sa Michele Ramis, ambasadorul Franţei în România, s-a aflat vineri la Odobeşti, pentru a-l omagia pe savantul francez Emmanuel de Martonne, un geograf francez, mare prieten al României, sărbătorit printr-un eveniment de excepţie de Casa de Cultură şi Primăria Odobeşti.

 Ambasadorul Franţei a ţinut cu această ocazie să amintească vorbit despre trei dintre cei mai mari prieteni ai ţării noastre în decursul istoriei.

“Legăturile dintre Franţa şi România au trei părinţi. Napoleon al III-lea, care a ajutat Moldova şi Valahia să se unească , să formeze România Modernă şi câştigarea independenţei de către România, al doilea este generalul Henri Mathias Berthelot, care în misiunea sa în România a ajutat armata română să  se pună pe picioare pentru a lupta împotriva ocupantului  şi Emmanuel de Martonne, care prin lucrările sale geografice a permis trasarea frontierelor pe care le vedem şi astăzi. Emmanuel de Martone a fost sedus de România”, a spus în discursul său Excelenţa Sa Michele Ramis.

La evenimentul organizat de Primăria Odobeşti şi Casa de Cultură au mai fost prezenţi Şerban Dragomirescu - fost cercetător la Institutul de Geografie al Academiei Române şi editorul în limba română a operei savantului francez (1981, 1985), care a susţinut prelegerea „Emmanuel de Martonne – un cărturar francez la temelia României de astăzi”; Ioan Ianoş - prof. univ. dr. la Facultatea de Geografie a Universităţii Bucureşti, care a vorbit despre Emmanuel de Martonne si despre „Géographie Universelle”, o impresionantă Enciclopedie unde, în volumul din 1931, dedicat Europei Centrale, De Martonne redactează capitolul „La Roumanie”.

FOTO VIDEO: Alexandra Tătaru

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: