FOTO VIDEO Frumoasele femei-militar care au condus bărbaţi pe frontul din Afganistan. Cum au răzbit în armată şase dintre cele mai puternice românce

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Femeile militar şi-au îndeplinit misiunile cu succes
Femeile militar şi-au îndeplinit misiunile cu succes

Firi ambiţioase, capabile să răzbată în tot ce îşi propun, femeile soldat au reuşit într-un timp relativ scurt să confirme şi să dovedească ataşament faţă de uniforma militară.

Lt. Cătălina Crintea, slt. Ionica Avram, slt. Ioana Manelici, caporal Raluca Păun, caporal Corina Sărăţeanu şi caporal Daniela Vizitiu sunt doar câteva dintre femeile care activează în sistemul militar şi care au răzbătut într-o lume despre care se spune că este a bărbaţilor.

Ideea preconcepută conform căreia doar bărbaţii pot lucra în armată, datorită forţei şi siguranţei de sine de care dau dovadă, este contrazisă de toate aceste fete.

Firi extrem de ambiţioase, capabile să răzbată în tot ce îşi propun, femeile soldat au reuşit într-un timp relativ scurt să confirme şi să dovedească ataşament faţă de uniforma militară. 

“Sunt de la 14 ani pe acest drum, liceu militar, academie militară. Nu ştiu cum e să fii civil. Am fost influenţată de părinţii mei pentru că am pornit la o vârstă fragedă pe acest drum. Ştiau că liceele militare formează oameni frumoşi şi o pregătire ridicată a elevilor şi din momentul în care am fost admisă la liceul militar drumul era deja cunoscut. Suntem foarte respectaţi şi nu sunt diferenţe între bărbaţi şi femei, ocupăm aceleaşi funcţii, participăm la aceleaşi activităţi”, spune slt. Ionica Avram.

image

Foto

1

La rândul ei, locotenentul Cătălina Crintea provine dintr-o familie pentru care haina militară înseamnă mult. A intrat de mică în legătură cu ceea ce înseamnă regimul de armată, fiind fascinată de această lume. A fost mai greu la început, pentru că solicitările erau la fel, atât pentru femei cât şi pentru bărbaţi, dar s-a bazat pe respect reciproc şi corectitudine în comportament şi a răzbătut.

A făcut parte, împreună cu alte colege, din rândul militarilor care au participat în teatrul de război din Afganistan şi şi-a îndeplinit misiunea cu succes.

„Când am placat în Afganistan, cred că fiecăreia dintre noi i-a fost puţin frică, dar asta ne-a făcut mai curajoase, cu mai multă iniţiativă şi ne-a dat mai multă adrenalină”, spune Cătălina Crintea.

Frumoasele femei-militar care au condus bărbaţi pe frontul din Afganistan

Comandantul Garnizoanei Focşani le încurajează pe fete să acceadă către funcţii de conducere, ştiut fiind faptul că puţine sunt femeile militar care au astăzi funcţii de comandă în conducerea armatei române.

“Intenţia noastră a fost să încercăm să valorizăm rolul femeii în sistemul militar, aparent ermetic, dedicat bărbaţilor. Rolul lor este nu numai de a concura alături de bărbaţi la realizarea obiectivelor, rolul lor este de a fi şi demonstra că pot îndeplini atribuţiile poziţiilor pe care le ocupă la fel de bine ca şi bărbaţii sau poate în unele situaţii chiar mai bine”, spune generalul de brigadă Adrian Tonea, comandantul Garnizoanei Focşani.

La momentul actual, în Garnizoana Focşani sunt aproximativ 2.000 de militari, din care mai puţin de o sută sunt femei. Trendul este în creştere, judecând după numărul tot mai mare de candidate care aspiră către această meserie. 

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite