Doliul naţional, sabotat la Focşani de un paznic distrat

Doliul naţional, sabotat la Focşani de un paznic distrat

Catargul cu drapele din faţa Palatului Administrativ

Duminică, în jurul orei prânzului, drapelul României amplasat în faţa Palatului Administrativ nu era arborat în bernă, deşi sâmbătă  fusese coborât de pe catarg.

Ştiri pe aceeaşi temă

Drapelul naţional nu era arborat în bernă duminică, în faţa Palatului Administrativ. Instituţia Prefectului s-a autosesizat şi a făcut o anchetă pentru a stabili ce s-a întâmpla, mai ales că sâmbătă, când s-a declarat doliu naţional pentru trei zile, primul lucru pe care l-au făcut administratorii instituţiei a fost să coboare la jumătate drapelul de pe catarg.

Iar rezultatul anchetei a fost unul năucitor, după cum rezultă din comunicatul de mai jos.

"În urma Hotărârii de Guvern prin care au fost declarate trei zile de doliu naţional, sâmbătă 31 octombrie a.c. la ora 13.55 Drapelul României amplasat în faţa Palatului Administrativ a fost arborat în bernă.
În seara zilei de 31 octombrie a.c. unul dintre angajaţii firmei de pază, aflată sub contract cu Primăria Municipiului Focşani, care efectuează serviciul de patrulare în perimetrul Pieţei Unirii, considerând că drapelul s-a desprins de pe catarg şi a coborât in mod accidental a intervenit  şi l-a readus în poziţia normală de arborare.
Incidentul a fost remediat, Drapelul României fiind coborât în bernă. Firmei de pază i-a fost adus la cunoştinţă faptul că lucrătorilor acesteia le este interzis să intervină asupra unor însemne ce nu aparţin firmei şi nu fac obiectul serviciului de patrulare pe care îl efectuează. În vederea elucidării tuturor aspectelor legate de acest incident au fost sesizate autorităţile în drept", se arată în comunicatul Instituţiei Prefectului.


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările