Cine este noul manager al Spitalului din Panciu care a câştigat concursul cu notă maximă

Cine este noul manager al Spitalului din Panciu care a câştigat concursul cu notă maximă

Silviu Tacu (dreapta= a semnat contractul cu edilul din Panciu, iulian Nica

De profesie economist, Silviu Tacu a deţinut funcţia de manager interimar al unităţii medicale începând cu data de 1 iulie 2017, când a încetat de drept mandatul predecesorului său, Neculai Mărăscu.

Ştiri pe aceeaşi temă

Silviu Tacu este noul manager al Spitalului Orăşenesc Panciu. El a obţinut nota maximă la concursul pentru ocuparea funcţiei contractuale de manager, pe o perioada determinată de 3 ani, organizat în perioada 29 decembrie 2017 - 5 ianuarie 2018. 

Marţi, 9 ianuarie 2018, Silviu Tacu a semnat contractul de management împreună cu primarul Iulian Nica. Edilul-şef a declarat că, în următoarea perioadă, Spitalul Orăşenesc va continua să fie o prioritate pentru administraţia locală, întrucât unitatea medicală este de interes major atât pentru locuitorii din Panciu, cât şi pentru locuitorii de pe Valea Şuşiţei.

„Primăria Oraşului Panciu a investit foarte mult în Spitalul Orăşenesc. Au fost implementate proiecte cu finanţare europeană prin care unitatea a fost dotată la standarde moderne. Şi nu ne vom opri aici. Următorii 3 ani sunt decisivi pentru dezvoltarea acestei instituţii. Am încredere că domnul Silviu Tacu va implementa un management de calitate, mult mai performant şi mai eficient. Îl asigur de sprijinul meu pentru a concretiza toate obiectivele propuse în planul de management, astfel încât Spitalul să-şi păstreze prestigiul câştigat în rândul pacienţilor. Avem o mare responsabilitate nu doar pentru cei 10.000 de locuitori ai oraşului Panciu, ci şi pentru cei aproximativ 60.000 de locuitori de pe Valea Şuşiţei“, a afirmat primarul Iulian Nica.

Silviu Tacu a precizat că, pe termen scurt, principalul obiectiv urmărit de noua echipă de conducere a Spitalului va fi reacreditarea instituţiei, urmare a vizitei de evaluare efectuate de către A.N.M.C.S. La fel de importantă va fi şi îndeplinirea planului de conformare aferent Autorizaţiei Sanitare de funcţionare. De asemenea,  implementarea unei politici de personal care să atragă personalul înalt calificat, precum şi formarea profesională a personalului care activează în Biroul de Management al Calităţii Serviciilor medicale vor fi alte două obiective avute în vedere de conducerea Spitalului

„Pe termen mediu, ne-am propus optimizarea structurii medicale prin reconfigurarea serviciilor medicale prestate şi înfiintarea unui compartiment de gastroenterologie. În acelaşi timp, dorim relocarea compartimentului Cronici în clădirea disponibilizată de către Consiliul Local, parte a planului de conformare al A.S.F. – Circuite funcţionale adecvate pentru compartimentele Medicină Internă-Cronici. Considerăm că este foarte importantă şi elaborarea unui plan de atragere de medici. Ne propunem obţinerea acreditării RENAR pentru Laboratorul de analize medicale şi, nu în ultimul rând, înnoirea structurii informatice (software ṣi hardware) a Spitalului“, a declarat managerul Silviu Tacu.

Acesta a mai afirmat că îşi va concentra atenţia şi către atragerea de finanţări nerambursabile, iniţierea ṣi dezvoltarea unui sistem de management al calităţii serviciilor medicale ṣi al siguranţei pacienţilor, precum şi dezvoltarea unui sistem informaţional deschis spre comunicarea externă.

 

citeste totul despre: