Chelului tichie de mărgăritar îi trebuie! Focşaniul va avea staţii de microbuz de super lux

Chelului tichie de mărgăritar îi trebuie! Focşaniul va avea staţii de microbuz de super lux

Staţile viitorului

Staţiile vor avea câte trei monitoare video, sistem de aer condiţionat, touchscreen şi sisteme de comunicaţie ultraperformante.

Ştiri pe aceeaşi temă

Primăria Focşani derulează un proiect european de 59 de milioane de lei în partea de Sud a Focşaniului, prin care vor fi reabilitate spaţii verzi, trotuare, vor fi amenajate parcări.

Una dintre componentele acestui proiect se referă şi la modernizarea a 25 de staţii de autobuz, prin aşa numitul concept de „televiziune stradală”, pentru care suntem siguri şi japonezii ar fi invidioşi.

Practic, o staţie este fabricată din inox şi sticlă, conţine un sistem propriu de comunicaţie, 3 display-uri, dintre care ultimele două interactive, cu touchscreen, dar şi sistem de aer condiţionat.

Potrivit proiectului, modernizarea staţiilor de autobuz vizează crearea unei reţele de staţii de autobuz interactive, administrabile centralizat.

„Se va moderniza infrastructura de staţii de autobuz existentă în acest moment şi, practic, se vor transforma timpii de aşteptare ai călătorilor în timp dedicat accesului la informaţii prin intermediul mijloacelor moderne de comunicare şi informare.Acest proiect implementează conceptul de „televiziune stradală”,reţeaua dispunând de aplicaţii prin intermediul cărora poate figestionat conţinutul şi timpii de difuzare ai fiecărui material media”, se arată în proiectul propus de firma care se va ocupa de modernizarea staţiilor de autobuz.

Practic, staţiile vor avea funcţiuni multiple care să asigure şi punerea la dispoziţia cetăţenilor a unor informaţii de interes public, cetăţenii urmând să ştie în câte minute apare autobuzul sau informaţii referitoare la transportul public, respectiv trasee, staţii de legătură, orarul şi frecvenţa circulaţiei mijloacelor de transport.

"Scrie în caietul de sarcini că zona centrală a staţiilor de autobuz va fi aclimatizată cu aer condiţionat cu freon şi cu ventilatoare care să recircule aerul din interiorul staţiilor.  Chiar şi aşa, mie mi se pare că  lucrările  sunt de domeniul SF şi nici măcar nu au început", spune Daniel Pancu, preşedinte Partidului Mişcarea Populară-Filiala Focşani. 

De văzut însă dacă societatea de transport local va reuşi să-şi sincronizeze mijloacele de transport, astfel încât orele afişate pe ecranul staţiilor de autobuze să fie acelaşi cu mersul microbuzelor.

Ceea ce ştim sigur este însă că proiectul se află în întârziere,pentru că potrivit graficelor de lucru ar fi trebuit să fie realizat până la începutul lunii decembrie, aşa cum s-a lăudat primarul Decebal Bacinschi.

Nu ar fi de neglijat nici faptul că aceste staţii de autobuz ultrasofisticate ar trebui supravegheate permanent, pentru că oameni rău intenţionaţi sunt peste tot, aşa cum s-a întâmplat la Iaşi, unde 80% din staţiile de autobuz modernizate au fost ulterior vandalizate.

Cum vandalizate au fost în Focşani şi cele două puncte de comunicare, tot cu afişaj electronic, care au costat bugetul local bani grei şi care astăzi nu mai sunt în funcţiune.

În Occident, staţiile de autobuze sunt extrem de simple şi de bun gust, astfel încât să corespundă nevoilor reale ale călătorilor.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: