Ce se întâmplă de Ziua Unirii Principatelor Române la Focşani. Sărbătoarea, marcată prin spectacole

Ce se întâmplă de Ziua Unirii Principatelor Române la Focşani. Sărbătoarea, marcată prin spectacole

Pe 24 ianuarie, la Focşani, se aniversează 162 de ani de la Unirea Principatelor Române FOTO: Ştefan Borcea

Autorităţile judeţene şi locale vor marca duminică, 24 ianuarie, prin mai multe evenimente, 162 ani de la Unirea Principatelor Române.

Ştiri pe aceeaşi temă

Primăria Municipiului Focşani organizează mai multe acţiuni prin care va marca aniversarea a 162 ani de la Unirea Principatelor Române. 

Acestea vor debuta sâmbătă, 23 ianuarie 2021, de la ora 17.00 la Sala Balada, unde va avea loc spectacolul artistic ”Uniţi în cuget şi-n simţiri” organizat de Ansamblul Folcloric ”Ţara Vrancei” şi Teatrul Municipal ”Maior Gh. Pastia”.

Duminică, 24 ianuarie 2021, cu începere de la ora 10.00, Primarul Cristi Valentin Misăilă va participa la un TEDEUM oficiat de IPS Ciprian, Episcopul Buzăului şi Vrancei la Catedrala ”Sf. Cuvioasă Pasacheva”, Focşani.

Faţă de anul trecut, când autorităţile au fost dezninate şi atât Prefectura, cât şi Primăria Focşani şi-au organizat propriile manifestări, anul acesta momentul din Piaţa Unirii Va fi unul comun.

De la ora 12.45, în Piaţa Unirii din Municipiul Focşani, va avea loc un minirecital susţinut de Ansamblul Folcloric ”Ţara Vrancei”, urmat de un ceremonial militar organizat de militarii Garnizoanei Focşani.

Programul ceremonialului

• 13.00-13.02 Acordarea onorului militar reprezentantului guvernului în teritoriu
• 13.02-13.07 Intonarea Imnului Naţional
• 13.07-13.20 Alocuţiuni:   Prefectul judeţului Vrancea
                                          Preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea
                                          Primarul municipiului Focşani
                                          ÎPS Părinte Ciprian,  Arhiepiscopul Buzăului

De la ora 18.00, la Sala Balada, Primarul Cristi Valentin Misăilă va premia 20 cupluri de aur, respectiv familiile care au împlinit 50 ani de căsătorie.

De la ora 18.30, la Sala Balada va avea loc tradiţionalul concert susţinut de Orchestra de Cameră ”UNIREA” a Ateneului Popular ”Maior Gh. Pastia”.

Evenimentele publice care se desfăşoară în Piaţa Unirii din Municipiul Focşani au fost avizate joi, 21 ianuarie 2021, în cadrul Comisiei de Întâlniri Publice a Primăriei Municipiului Focşani. Personalul participant la ceremonial va purta obligatoriu mască de protecţie.

Vă mai recomandăm:

Prefectura Vrancea şi Primăria Focşani, dezbinate de Ziua Unirii Principatelor Române. Consiliul Judeţean, aşteptat cu propriul program

FOTO VIDEO Hora sciziunii de Ziua Unirii, la Focşani. Ministrul Educaţiei, singurul oficial guvernamental prezent la manifestare

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările