Administraţia din Panciu a finalizat a doua campanie de sterilizare a câinilor şi pisicilor. În septembrie alţi câini ajunge pe mâna medicilor veterinari

Administraţia din Panciu a finalizat a doua campanie de sterilizare a câinilor şi pisicilor. În septembrie alţi câini ajunge pe mâna medicilor veterinari

Campania de sterilizare a fost gratuită

În perioada 21-22 august 2015, Primăria Oraşului Panciu a organizat cea de-a doua campanie gratuită de sterilizare a câinilor cu şi fără stăpân. Aceasta s-a derulat în parteneriat cu Romania Animal Rescue Inc., la Cabinetul Veterinar al oraşului.

Ştiri pe aceeaşi temă

În cele două zile au fost sterilizate 96 de animale, dintre care 86 câini - 37 fără stăpân şi 49 cu stăpân, precum şi 10 pisici.

Specialiştii care au efectuat operaţiile de sterilizare au fost sprijiniţi de echipe ale Primăriei Oraşului Panciu care au asigurat transportul gratuit al animalelor la Cabinetul Veterinar. După sterilizare, câinii au fost crotaliaţi (li s-a aplicat o marcă metalică pe o ureche, în semn de recunoaştere) şi au fost readuşi în locul de unde au fost ridicaţi.

Întreaga acţiune a fost coordonată de primarul Iulian Nica. Edilul-şef consideră că şi această campanie de sterilizare gratuită a câinilor cu şi fără stăpân a avut acelaşi impact pozitiv în comunitatea locală, întocmai ca prima campanie, derulată în perioada 18-19 iulie 2015.

„Desfăşurarea în condiţii optime a campaniei din zilele de 21 şi 22 august s-a datorat, în egală măsură, echipei de specialişti de la Romania Animal Rescue Inc., dar şi cetăţenilor oraşului Panciu, care s-au implicat şi ne-au sprijinit în identificarea şi aducerea, din teritoriu, a animalelor ce au fost sterilizate. Mă bucur că toţi au înţeles obiectivele campaniei - reducerea numărului de câini de pe străzi şi prevenirea abandonului canin - şi au susţinut soluţionarea acestor probleme într-o manieră civilizată. Pe această cale, doresc să le adresez mulţumiri tuturor celor care au fost alături de noi - specialişti, voluntari, iubitori de animale“, a declarat primarul Iulian Nica.

Primarul a precizat faptul că, datorită succesului de care au beneficiat cele două campanii, administraţia locală intenţionează să organizeze, în luna septembrie 2015, şi o a treia campanie gratuită de sterilizare a câinilor comunitari.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările