Judecătoarele care l-au eliberat pe Dinel Staicu, în arest. Magistratele se întreceau în haine de blană

Judecătoarele care l-au eliberat pe Dinel Staicu, în arest. Magistratele se întreceau în haine de blană

Avocata lui Dinel Nuţu, fost Staicu a fost arestată. Alina Răducanu mai este cercetată şi într+un dosar de înşelăciune

Antonela Costache şi Viorica Dinu, cele două judecătoare care au luat mită pentru a-l elibera pe omul de afaceri Dinel Nuţu, Fost Staicu, dar şi Alina Răducanu, avocata acestuia, au fost arestate pentru 29 de zile, la propunerea Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Sorin Vasilescu, grefier la Tribunalul Bucureşti, Costel şi Daniela Petru, un avocat din Bucureşti şi soţia acestuia şi Marin Staicu, dar şi fratele controversatului om de afaceri, sunt cercetaţi pentru comiterea infracţiunilor de luare de mită şi trafic de influenţă.

Procurorii au stabilit că în ianuari 2013, Vasilescu a primit suma de 5000 de euro de la avocata lui Dinel Nuţu, fost Staicu. Recursul lui Staicu trebuia să ajungă fix la cele două judecătoare arestate. 
 
„Inculpata Costache Antonela, a pretins de la inculpata Răducan Alina, avocat în Baroul Dolj, suma totală de 150.000 de euro, din care 50.000 de euro pentru sine, iar 100.000 de euro pentru Costache Antonela, care, la rândul său, urma să împartă aceşti bani cu ceilalţi membri ai completului“, au reţinut procurorii DNA.
 
Au intervenit prin intermediul unui avocat
 
Fratele lui Dinel Nuţu, Fost Staicu, a luat legătura cu un avocat din Bucureşti, mai exact Costel Petre căruia i-a dat suma de 60.000 de euro. O mare parte din bani au mers direct la judecătoarea Viorica Dinu. Repede în joc a intrat şi o a treia judecătoare, însă magistrata s-a temut că va ajunge la închisoare şi a refuzat afacerea.     
 
Ce vorbea judecătoarea Dinu la telefon cu soţia avocatului Costel Petre:  
 
Daniela Petre: „… zece mii lu’ asta, lui Sipoteanca, şi mă gândeam ca să rămână şi …''Păi, bun, şi să, să spunem că vă mai aduc eu zece mii pentru Ioana, să-i daţi. E OK?'', ''Îi dăm zece mii …nu e de ajuns?''
Viorica Dinu a spus că o parte din banii primiţi pentru eliberarea lui Dinel Nuţu, fost Staicu, vor ajunge la Sipoteanu. Antonela Costachea trebuie să îi înmâneze un plic: Viorica Dinu: ''Să-i mai dau de aici. O să-i spun: ''Antonela, uite ia de aici cât crezi tu! Dă-i Ioanei”.
 
Afacerea a picat
 
Judecătoarea Antonela Costache nu a mai vrut să primească banii, după ce cu o zi înainte de procesul controversatului om de afaceri a avut un coşmar: ''Şi Antonela: ''Nu şi nu'' şi că ea a visat urât azi’noapte şi că se ştie în penitenciar şi că-i e frică''.
 
Dinel a fost eliberat
 
Cele două judecătoarele acuzate de luare de mită în cazul lui Dinel Nuţu, fost Staicu, au cerut prin intermediul grefierului Vasilescu suma de 150.000 de euro. Costache şi Dinu au promis că vor interveni pe lângă magistraţii cate vor judeca recursul lui Staicu. Omul de afaceri craiovean a fost eliberat din arest, iar din completul de judecată a făcut parte din Antonela Costache.
 
Fostul preşedintele Societăţii de Investiţii Financiare Oltenia, Dinel Staicu, a fost trimis în judecată de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) în anul 2007, într-un dosar privind fraudarea patrimoniului SC Transgaz SA Mediaş cu peste 11 milioane de euro. . Potrivit anchetatorilor, prejudiciul total cauzat SNTGN Transgaz SA Mediaş a fost aproximat la peste 260,8 miliarde de lei vechi, respectiv 11,3 milioane de euro. 
 
Viorica Dinu, Antonela Costache, dar şi avocata lui Dinel Nuţu, fost Staicu, au fost arestate pentru 29 de zile de magistraţii Curţii de Apel Bucureşti. Grefierul  Sorin Vasilescu, Costel şi Daniela Petre, au primit interdicţia de a nu părăsi ţara, iar faţă de fratele fostului preşedinte al SIF Oltenia nu a fost luat deocamdată nici o măsură.
 
Avocata Răducanu judecată pentru înşelăciune 
 
Alina Răducanu a fost trimisă în judecată alături de altre 12 persoane, după ce procurorii DIICOT au stabilit că au obţinut o serie de credite cu acte false de la Banca Comercială Română. Curtea de Apel din Craiova a achitat-o în anul 2010 pe Alina Răducanu, însă magistraţii din Bucureşti au înapoiat dosarul la Craiova pentru a fi rejudecat.  

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: