Imunitatea poate fi crescută cu ajutorul unor alimente. Care sunt produsele care ne ajută să avem un organism sănătos

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cu ajutorul unor alimente putem creşte imunitatea Foto: sanatate.ro
Cu ajutorul unor alimente putem creşte imunitatea Foto: sanatate.ro

Sistemul imunitar luptă împotriva microorganismelor care produc boli şi care îngreunează procesul de vindecare. Cu ajutorul unor alimente ne putem creşte imunitatea.

Medicii susţin că acizi nesaturaţi cresc întotdeauna imunitatea, mai ales atunci când sunt asociaţi cu o dietă echilibrată. „O alimentaţie săracă în nutrienţi nu poate lupta împotriva bacteriilor, infecţilor, dar şi alergiilor. Cu ajutorul unor produse putem creşte imunitatea, iar astfel organismul va fi unul sănătos. Legumele şi fructele de culoare galbenă sau roşie sunt bogate caroten şi sunt beneficie organismului. Vitamina C are un efect antioxidant, aşa că lămâia nu trebuie să lipsească din meniul nostru zilnic“, a spus Ioana Toma, medic nutriţionist.

Alimentele care ne întăresc sistemul imunitar:

- Usturoiul este considerat un antibiotic natural şi poate fi folosit în orice mâncare. Ne protejează împotriva răcelii, dar şi previne bolile gastrointestinale.

- Ghimbirul este bun pentru combaterea gripei şi răceli şi lupta împotriva cancerului de colon.

- Scorţişoara este bogată în antioxidanţi şi ajută la stabilizarea zahărului în sânge, dar şi controlează respiraţia urât mirositoare.

- Ovăzul şi orezul ajută la creşterea imunităţii, pentru că au un conţinut mare de fibre cu proprietăţi antimicrobiene şi antioxidanţi.

- Peştele conţine Omega 3 şi ajută la reducerea inflamaţiilor şi ne protejează de infecţiile respiratorii.

- Ciupercile ajută la îmbunătăţirea sistemului imunitar şi sporesc activitatea celulelor albe, iar astfel vom putea scăpa de apariţia viruşilor.

Nutriţioniştii au mai precizat că, pentru a putea elimina toxinele din organism, trebuie să ţinem cont de patru aspecte: să eliminăm grăsimile saturate, să evităm constipaţia, să bem doi litri de apă pe zi, dar şi să consumăm cât mai multe proteine vegetale.

„Trebuie să învăţăm că fructele şi legumele proaspete sunt bogate în vitamine şi nutrienţi, iar sucurile naturale sunt extreme de benefice pentru organism. Sucul de lămâie, sucul de sfeclă, sucul de morcovi ne ajută să avem un organism sănătos tot timpul“, a mai spus medicul nutriţionist, Ionela Toma.          

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite