De ce cedează reţelele de canalizare ale Craiovei atunci când plouă. Lia Olguţa Vasilescu: „Nu avem voie să facem lucrările aşa cum ne-am dori“

De ce cedează reţelele de canalizare ale Craiovei atunci când plouă. Lia Olguţa Vasilescu: „Nu avem voie să facem lucrările aşa cum ne-am dori“

Zeci de maşini din Craiova au fost înghiţite de ape FOTO / Ana Popescu

Declaraţia îi aparţine primarului Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, după ce marţi seara străzile oraşului au fost înghiţite de ape şi un drum s-a surpat.

Ştiri pe aceeaşi temă

Craiovenii au trăit marţi seara momente de coşmar după o ploaie torenţială care a durat mai bine de o oră. Străzi inundate, zeci de maşini acoperite de ape, copaci căzuţi şi multe instituţii din oraş afectate.
 

Primarul Lia Olguţa Vasilescu a declarat că ceea ce s-a întâmplat la Craiova se poate întâmpla oriunde în ţară.

"Putea fi mult mai rău, a plouat torenţial. Am cerut în repetate rânduri Ministerului Dezvoltării să se schimbe normativele pentru că noi funcţionăm după normative din 1983. Nu avem voie să facem lucrările aşa cum ne-am dori. Toate conductele de canalizare din România, nu numai cele din Craiova, sunt proiectate să reziste la 20 de litri/mp. Noi am avut marţi 80 de litri/mp. Vă daţi seama că în aceste condiţii, nu putea să facă faţă nicio reţea de canalizare din România. 

Dacă nu se înţelege că cel puţin pe sudul României unde au început să se planteze curmali, noi nu mai avem climă temperată de muţi ani şi trebuie să ne adaptăm la noile condiţii climatice, vom mai trece prin astfel de situaţii. 

Măcar de acum înainte când începem să schimbăm reţelele de canalizare să ne permită normativele să punem conducte mult mai mari care să preia o capacitate măcar de 50 de litri/mp şi nu de 15-20 de litri/mp cum sunt acum", a declarat Lia Olguţa Vasilescu.
 
Primarul Craiovei a vorbit şi despre locuitorii oraşului grav afectaţi. "Sunt mulţi oameni care au avut de suferit. Toate echipele noastre au fost în teren. A fost foarte greu, dar am reuşit să ţinem situaţia sub control. Dacă vom avea solicitări pentru despăgubiri, vom face anchete sociale şi sper ca actualul Guvern să facă aşa cum făceau guvernele anterioare. Adică să se dea desppăgubiri cetăţenilor din fondul de rezervă al primului ministru pentru situaţii de calamitate", a mai spus primarul Lia Olguţa Vasilescu.
 
Vă recomandăm să citiţi şi:
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările