Craiova: Furnizorul Ford Rochling Automotive dă Craiova pentru Piteşti

Craiova: Furnizorul Ford Rochling Automotive dă Craiova pentru Piteşti

Tot mai puţini furnizori Ford aleg să vină la Craiova

Compania furnizoare de componente auto despre care autorităţile doljene susţineau că va veni la Craiova intenţionează să închirieze un centru logistic care va fi ridicat la Oarja, în apropiere de Piteşti, amplasat vizavi de centrul de piese de schimb al Renault.

Ştiri pe aceeaşi temă

Centrul logistic şi industrial va fi construit de dezvoltatorul imobiliar belgian Warehouses De Pauw (WDP), potrivit ZF, şi închiriat la finele lui 2011 de divizia italiană a producătorului de componente german Rochling Automotive.
Suprafaţa totală a proiectului amplasat vizavi de centrul de piese de schimb al Group Renault România va fi de 5.000 mp cu posibilitatea de extindere la 7.500 mp. Compania Rochling Automotive va închiria spaţiul pentru a produce componente pentru uzina Ford de la Craiova, care va demara producţia viitorului model de clasă mică la finele anului viitor.
Rochling Automotive intră astfel în categoria furnizorilor Ford care au ales să nu dezvolte proiecte de tip greenfield la Craiova. Printre aceştia se mai numără Johnson Controls sau Lear Corporation, companii care se vor aşeza chiar în curtea uzinei Ford.

La nivel naţional, WDP deţine 10 parcuri industriale, cu o suprafaţă totală de 85 de hectare pe care vor fi realizate investiţii de aproape 500 mil. euro în următorii cinci-zece ani.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: