Ce măşti să foloseşti în sezonul rece pentru a avea un ten catifelat şi luminos

Ce măşti să foloseşti în sezonul rece pentru a avea un ten catifelat şi luminos

În sezonul rece, tenul are nevoie de o îngrijire specială. Dacă nu doriţi sa daţi banii pe măştile din comerţ, puteţi să le pregătiţi singuri, acasă. Dermatologul Alin Coman recomandă 3 soluţii de curăţare şi catifelare a tenului. Toate măştile ajută inclusiv la scoaterea punctelor negre de pe frunte, nas sau bărbie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pentru prima mască, aveţi nevoie de 2 linguri de făină, 2 linguriţe de apă caldă şi 1 linguriţă de miere. Cele trei ingrediente se amestecă bine, iar pasta se va întinde cu grijă pe faţă, frunte şi bărbie. Zona ochilor trebuie, bineînţeles, evitată. Când pasta s-a întărit (trebuie ţinută să acţioneze 10 - 15 minute), se îndepărtează cu grijă. 
 
A doua mască ajută la exfolierea delicată a pielii. Aveţi nevoie de 2 linguri de fulgi de ovăz mărunţit, 1 linguriţă de iaurt, o jumătate linguriţă ulei de măsline şi 2 linguriţe zeamă de lămâie. Masca trebuie să fie consistentă şi o puteţi aduce la textura dorită adăugând fulgi de ovăz. Şi această mască trebuie să acţioneze 10 minute, iar apoi faţa se va clăti cu apă călduţă.
 
Cea de-a treia mască propusă este pe cât de ieftină, pe atât de eficientă. Are în compoziţie doar 2 linguri de bicarbonat de sodiu şi apă cât să obţineţi o pastă groasă ce se poate întinde. După 10 minute, faţa se va clăti cu apă călduţă, iar tenul se va tampona cu un prosop moale.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: