Craiova: Doljeni reţinuţi de DIICOT în cazul reţelei falsificatorilor de carduri şi valută de la Oradea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii de la crimă organizată şi procurorii DIICOT Oradea au reuşit destructurarea unei reţele de crimă organizată cu ramificaţii şi în judeţul Dolj, specializată în săvârşirea de infracţiuni informatice şi plasare de valută falsă. Valoarea prejudiciului cauzat titularilor de drept ai conturilor de card fraudate de suspecţi este estimat la peste 600.000 de euro.

Zeci de poliţişti de la birourile zonale de Crimă Organizată din Craiova, Timişoara, Bucureşti, Constanţa şi Caraş Severin au declanşat o amplă operaţiune ce vizează destructurarea unei grupări formată din 16 persoane, specializată în săvârşirea de infracţiuni din sfera criminalităţii informatice.

Craiova: Reţeaua lui Covei şi Nixon a tras milioane de euro de pe carduri

Craiova: Covei, fotografiat de 38 de ori când „trăgea“ cu cardul

Potrivit DIICOT, membrii reţelei din judeţele Bihor, Timiş, Caraş Severin, Dolj şi Bucureşti, erau coordonaţi de un bărbat de 34 de ani, din Oradea. Ei sunt suspectaţi că, începând cu anul 2009, au constituit o grupare infracţională organizată, care acţiona în zona de vest a ţării, respectiv în judeţele Bihor, Timiş, Arad şi Caraş Severin, în scopul obţinerii de foloase materiale ilicite, prin falsificarea şi punerea în circulaţie de mijloace de plată electronică, prin intermediul terminalelor de plată instalate de instituţiile bancare la diverşi comercianţi.

Liderul reţelei recompensa activitatea infracţională a membrilor aflaţi în subordinea sa cu sume cuprinse între 400 şi 4.000 de lei, în funcţie de profitul obţinut.
 
În cadrul operaţiunii, au fost organizate 18 percheziţii domiciliare la locuinţele suspecţilor din judeţele Bihor, Timiş, Caraş Severin, Dolj şi Bucureşti, în urma cărora au fost reţinute 16 persoane şi au fost ridicate înscrisuri, sume de bani în valută şi aparatură IT, respectiv laptop-uri, unităţi centrale de calculator, suporturi optice de stocare a datelor, ce urmează a fi supuse unor percheziţii informatice.


Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite